Kodhe papan anggegana ICAO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kodhe papan anggegana ICAO iku kodhe sing dumadi saka patang digit alfanumerik sing diwènèhaké marang saben papan anggegana ing saindhenging donya. Kodhe iki diatur déning Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (basa Inggris: International Civil Aviation Organization dicekak ICAO). Kodhe ICAO dipigunakaké déning pengatur lalu-lintas udara (air traffic control) lan maskapé penerbangan. Kodhe iki ora padha karo kodhe papan anggegana IATA sing dipigunakaké ing reservasi lan penanganan bagasi. Kodhe ICAO uga dipigunakaké kanggo idhèntifikasi lokasi liya kaya stasiun cuaca.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]