Kertas Kraft Aceh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Hasil Produksi KKA.jpg
Hasil produksi berupa kertas kraft
PT. Kertas Kraft Acèh (Persero)
BUMN
Indhustrikertas kantong semen
Diyasa21 Fèbruari 1983
Kantor gedhéJamuan, Indonésia
Wong kunci
Bahrumsyah Kasman, Komisaris Utama
Abdul Aziz Pazsa, Direktur Utama
T Hasanuddin , Ketua OPPA
Wijilkertas kraft
Sana jaringanhttp://kka.co.id/

PT Kertas Kraft Acèh utawi ingkang limrahipun dipuncekak kaliyan PT. KKA inggih punika sawijining perusahaan BUMN pènghasil kertas kantong semen jènisipun Kraft. Perusahaan punika panggènanipun ing désa Jamuan, kècamatan Banda Baro, kabupatèn Acèh Utara, Provinsi Nanggröe Acèh Darussalam.

Sèjarah Cèkak[besut | besut sumber]

Kertas Kraft Acèh dipundiriakèn ing surya 21 Fèbruari 1983 kaliyan Notaris Frederic Alexander Tumbuan No.57. Adhedhasar surat kèkancingan Présidhèn Républik Indonésia No. I/PMA/1983 tanggal 12 April 1983, PT. Kertas Kraft Acèh dipuntetapaken dados Perusahaan Penanaman Modal Asing (PMA).

Wonten pangerembakainipun status perusahaan dipunuwahi saking Penanaman Modal Asing (PMA) dados Penanaman Modal ing Negeri (PMDN) tanpa keikutsertaan Gogre Pacific International Corporation USA, kaliyan akte Notaris Imas Fatimah, SH NO.34 tanggal 19 April 1985. Akte mau sampun nglampahi owah-owahan kapungkasan kaliyan NO. 29 tanggal 10 Mèi 1994 kaliyan Notaris ingkang sami.[1]

Perusahaan dipunyasa ing rangka swasembada kertas kantong semen lan peningkatan ekspor non migas. Jinis kertas ingkang dipunkasilaken inggih punika multiwall regular, multiwall extensible (clupak), manawi makaten dipunproduksi ugi lineboard. Lokasi pabrik panggènan ing zona indhustri Lhokseumawe, Acèh Lor.

Bahan baku ingkang dipun-ginakaken inggih punika kayu pinus (pinus merkusii) ingkang pengadaanipun dipundukung déning penguasaan HPH hutan pinus ing Acèh Tengah lan Acèh Tenggara.

Profil Perusahaan[besut | besut sumber]

Status[besut | besut sumber]

Perseroan Terbatas (Persero)

Bisnis / Industri[besut | besut sumber]

Industri kertas kantong semen

Deskripsi Bisnis[besut | besut sumber]

PT. Kertas Kraft Acèh (Persero) dipunyasa ing rangka swasembada kertas kantong semen lan peningkatan ekspor non migas. Jinis kertas ingkang dipunkasilaken inggih punika multiwall regular, multiwall extensible (clupak), ing sisih punika diprodhuksi ugi lineboard.

Landasan Hukum[besut | besut sumber]

Saking persetujuan Présidhèn Républik Indonésia kaliyan Surat Nomor: B-XII/PRES/IV/1983 lan saking Badan Koordinasi Penanaman Modal (BKPM) kaliyan Surat Nomor: XII/I/PMA/1983 surya 13 April 1983, sarta dikukuhkan kaliyan akte notaris F.A. Tumbuan S.H. nomer 57 tanggal 21 Pebruari 1983.[2]

Kasil Produksi[besut | besut sumber]

Produksi utama PT. Kertas Kraft Acèh (Persero) inggih punika kertas kantong semen (Sack Kraft Paper) kaliyan kapasitas terpasang 135.000 ton per taun. Kertas kantong semen ingkang dipunproduksi inggih punika jinis:

  • Multiwall Regular
  • Multiwall Extensible

Spesifikasi gramatur kertas Multiwall regular lan Multiwall Extensible ingkang sampun dipunproduksi komersil inggih punika 70,75 lan 80 Gsm.

Gramatur ingkang jawi saking standar mau badhé dipunproduksi kaliyan gwigatosan ing permintaan peken lan memperhitungaken kesiapan saking segi teknis. Kapasitas produksi sebesar 135.000 MT/taun lan dipunrencanaaken badhepun ditingkataken dados 350.000 MT/taun.

Selain kertas kantong semen saged ugi dipundamel Kraft Liner Board kaliyan gramatur di bawah 160 Gsm, lan ing rangka perluasan saged dipunproduksi jinis kertas sanès. Kertas siyap sade dipunkemas ing wujud gulungan/roll kaliyan diameter roll antawis 40-45 inchi lan diameter core/I.D 3 inchi. Ukuran standar lebar gulungan kertas:

  • Multiwall Regular/KLB = 40 inchi (1016 mm)
  • Multiwall Extensible = 39,6 inchi (1010 mm)

Fasilitas[besut | besut sumber]

Bahan Baku[besut | besut sumber]

Areal hutan PT. Kertas Kraft Acèh (Persero) wonten ing Kabupatèn Acèh Tengah punika lahan penyedia bahan baku pinus merkusii ingkang sangat potensial. Panggènan hutan kaliyan luas lebih kurang 70.000 ha. terbagi menjadi 2 blok. Blok I terdiri dari: Burni Telong, Baleg Rajawali, Lampahan, Bidin, Blangkuyu, kaliyan luas areal kirang langkungipun 18.000 ha. lan berjarak 90 km dari pihak pabrik. Blok II kapérang saking: Panarun, Gelampang, Uwaq, Isaq, Panton Nangka, Jamat. Kaliyan luas areal kirang langkungipun 52.000 ha. lan berjarak 160 km saking pabrik. Transportasi bahan baku kayu saking lokasi penebangan lan penimbunan ing pabrik dipunlampahi kaliyan truk nglampahi radosan mliginipun ingkang dipundamel déning perusahaan. Kegiatan pengolahan hutan, dipunlampahi kaliyan manfaataken tenaga-tenaga ingkang sampun gadhah lan pengalaman ing babagan kehutanan.

Awal Kemunduran[besut | besut sumber]

Mlebet millenium énggal, PT.KKA mila nglampahi kemunduran. Nate boten beroperasi setahun langkung amargi boten wonten dana, Lajeng, prekawis kawatesan kasedian kayu pinus kanggé bahan baku produksi,[3] ndamel PT.KKA punika dipunlikuidasi déning pamaréntah. Nanging, prosès penglikuidasian boten dados dipunlampahi amargi pamaréntah taksih yakini manawi PT.KKA taksih saged dipunslamataken.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ":: SEJARAH SINGKAT". PT. Kertas Kraft Acèh. >
  2. ":: PROFIL PERUSAHAAN-Landasan Hukum". PT. Kertas Kraft Acèh. >
  3. "Pamaréntah Cari Lahan Pinus 50.000 Ha untuk Hidupkan KKA". Detik Finance. 1 Dhésèmber 2009.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)>
  4. "PT Kertas Kraft Acèh Batal Dilikuidasi". Detik Finance. 18 Agustus 2009. >

Pranala njaba[besut | besut sumber]