Kimia Farma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kimia farma.jpg
PT. Kimia Farma Tbk
Publik (Cithakan:Bej)
Indhustrifarmasi
Diyasa1971
Kantor gedhéJakarta, Indonésia
Wong kunci
M. Syamsul Arifin
Wijilfarmasi
Cacah karyawan
5.758
SloganPengabdian Sepenuhnya untuk Keséhatan Bangsa
Sana jaringanwww.kimiafarma.co.id

PT. Kimia Farma Tbk (Cithakan:Bej) wujud perusahaan multinasional kang produksi farmasi kang pabriké Jakarta, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kimia Farma wujud pioner sajeroning indhustri farmasi Indonésia. Cikal bakal perusahaan bisa dirunut balik marang taun 1917, nalika NV Chemicalien Handle Rathkamp & Co., perusahaan farmasi pertama ing Hindia Timur, diyasa. Sejalan karo kebijakan nasionalisasi eks perusahaan-perusahaan Walanda, nalika taun 1958 pamaréntah melebur pira-pira perusahaan farmasi dadi PNF Bhinneka Kimia Farma. Seterusé nalika tanggal 16 Agustus 1971 wujud hukumé diowah dadi Perseroan Terbatas, dadi PT Kimia Farma (Persero). Awit tanggal 4 Juli 2001 Kimia Farma kacathet minangka perusahaan publik ing Bursa Efek Jakarta lan Bursa Efek Surabaya.

Berbekal tradisi indhustri kang dawa suwéné punjul 187 taun lan jeneng kang identik karo mutu, dina iki Kimia Farma wis ngrembaka dadi salah sijiné perusahaan pelayanan keséhatan utama ing Indonésia kang selot mainaké peranan wigati sajeroning pengembangan lan pembangunan bangsa lan masarakat.

Pabrik[besut | besut sumber]

Kanti panjurung kuwat Riset lan Pengembangan, segmen usaha kang dikelola déning perusahaan induk iki produksi obat dadi lan obat tradhisional, yodium, kina lan produk-produk turunané, sarta lenga nabati. Lima fasilitas produksi kang pang gedhé kutha-kutha gedhé ing Indonésia wujud balung punggung saka segmen indhustri.

Plant Jakarta produksi sediaan tablet, tablet salut, kapsul, granul, sirop kering, suspensi utawa sirop, tetes mata, krim, antibiotika lan injeksi. Unit iki wujud siji-sijiné pabrik obat ing Indonésia kang éntuk tugas saka pamaréntah kanggo gawé obat golongan narkotika. Industri formulasi iki wis éntuk sertifikat Cara Pembuatan Obat kang Baik (CPOB) clan ISO-9001.

Plant Bandung gawé bahan baku kina lan turunan-turunané, rifampicin, obat asli Indonésia lan piranti kontrasepsi sajeroning rahim (AKDR). Unit produksi iki wis US-FDA Approval. Saliyané iku, Plant Bandung uga gawé tablet, sirup, serbuk, lan produk kontrasepsi Pil Keluarga Berencana. Unit produksi iki wis nampa sertifikat Cara Pembuatan Obat kang Baik (CPOB) lan ISO-9002.

Plant Semarang ngususaké ing produksi lenga jarak, lenga nabati lan kosmetika (wedak). kanggo jamin kualitas hasil produksi, unit iki kanthi konsisten nerapaké sistem manajemen mutu ISO-9001 sarta wis ngéntukaké sertifikat Cara Pembuatan Obat kang Baik (CPOB) lan US-FDA Approval.

Apotek[besut | besut sumber]

PT. Kimia Farma Apotek, ya iku anak perusahaan kang dibéntuk déning Kimia Farma kanggo ngemunah Apotek-apotèk duwéné perusahaan kang ana, sajeroning upaya ngundhakaké kontribusi pangadolan kanggo gedhékaké konsolidasi PT. Kimia Farma Tbk.[1]

Laboratorium Klinik[besut | besut sumber]

Juku peluang saka ningkate kesadaran masarakat babagan wigatiné arti Keséhatan, pambéntukan unit usaha anyar iki mligi ditujokaké kanggo mènèhi layanan pemeriksaan Laboratorium Klinik lan Pemeriksaan Mikrobiologi Industri.

Layanan kang diwènèhaké ya iku:

  • Pemeriksaan Atas Permintaan Sendiri (APS)
  • Pemeriksaan Atas Permintaan Dhokter(APD)
  • Medical Check Up
  • Pemeriksaan Mikrobiologi Industri
  • Pemeriksaan Rujukan

Merger[besut | besut sumber]

Isu babagan mergeré Kimia Farma karo BUMN Farmasi liyané wis dimulai saka taun 2001. Nanging nganti saiki merger mau durung terealisasi. Saiki lagi dirancang merger antarané Kimia Farma lan Indofarma kang kang dikarepaké paling telat Quarter I taun 2010.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]