Farmasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
XIV

Farmasi (Inggris: pharmacy, Yunani: pharmacon, kang artiné: obat) ya iku salah sijiné babagan profesional kasehatan kang arupa kombinasi saka élmu kasehatan lan élmu kimia, uga tanggung-jawab mestekake efektivitas lan amané panggunaan obat. Ing sajeroning praktik farmasi uga sajeroning praktik farmasi tradisional kaya ta ngeracik lan ngéramu obat, sarta ngelayani farmasi modhèren kang ana kaitané déning layanan minangka ngelayani pasien (patient care)ing antarané klinik, evaluasi efikasi lan keamanan panggunaan obat, lan nyediakake informasi obat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]