Farmasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
XIV

Farmasi (Basa Inggris: pharmacy, basa Yunani: pharmacon, kang artiné: obat) ya iku salah sijiné bidang profesional kasehatan kang arupa kombinasi saka élmu kasehatan lan élmu kimia, uga tanggung-jawab mestekake efektivitas lan amané panggunaan obat. Ing jroning praktik farmasi uga jroning praktik farmasi tradisional kayata ngeracik lan ngéramu obat, serta ngelayani farmasi modern kang ana kaitané déning layanan minangka ngelayani pasien (patient care)ing antarané klinik, evaluasi efikasi lan keamanan panggunaan obat, lan nyediakake informasi obat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Farmasi ing Wikimedia Commons.


Kimia

BiokimiaÈlèktrokimiaFarmasiFarmakologiFotokimiaÈlmu bahanKimia analitikKimia anorganikKimia fisikKimia komputasiKimia lingkunganKimia nuklirKimia organikKimia polimèrTèrmokimia
Tabel périodik | Daftar senyawa


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Farmasi&oldid=999981"