Permodalan Nasional Madani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo PNM

Permodalan Nasional Madani utawa PT.Permodalan Nasional Madani (Persero) (dicekak PT. PNM) ya iku salah sijiné BUMN kang pangudiné ing babagan pambiayaan mikro, cilik, menengah, lan koperasi.

PT. PNM (Persero) minangka sawijining Lembaga Keuangan Khusus kang sahamé saka pamaréntah. PT. PNM (Persero) diadhegaké ing Jakarta dhedhasar TAP XVI/MPR/1998, Letter of Intent IMF tanggal 16 Maret 1999, PP No. 38/99 tanggal 25 Mèi 1999 lan Akte Notaris No. 1 tanggal 1 Juni 1999 kang éntuk pangesahan saka Mantri Kehakiman RI No. C-11.609.HT.01.01.TH 99 tanggal 23 Juni 1999.
Ancasé PT. PNM (Persero) ya iku kanggo ngrewangi usaha mikro, cilik, lan manengah lan ngendhakake para pangusaha iku saka tengkulak utawa lintah darat.[1] Awit saka iku, PNM nduwé layanan kang jenenge ULaMM (Unit Layanan Modal Mikro). Ing taun 2012, PNM wis nduwé 477 kantor ULaMM kang kasebar ing saindenging Indonesia.[1]

Anak Perusahaan[besut | besut sumber]

PT. PNM (Persero) nduwé telung anak perusahaan,ya iku:

  1. PT. PNM Investment Management
  2. PT. PNM Ventura Capita
  3. PT. PNM Techno Venture Syariah

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Situs Resmi PNM

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b PNM Cegah Bahaya Tengkulak dan Lintah Darat (diaksès tanggal 13 Juni 2012)