Asuransi Jasa Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
PT Asuransi Jasa Indonésia
BUMN
IndhustriAsuransi
Diyasa1973
Kantor gedhéJakarta
Wong kunci
Budi Tjahjono; Direktur Utama
Sana jaringanwww.jasindo.co.id

PT Asuransi Jasa Indonésia utawa dicekak Asuransi Jasindo iku Badan Usaha Milik Nagara (BUMN) kang makarya ing babagan asuransi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Diwiwiti ing periode transisi kadhaulatan saka pamaréntahan kolonial Walanda menyang Pamaréntahan Républik Indonésia, dianakake nasionalisasi sawatara parusahan asuransi duwéke kolonial Walanda kalebu NV Assurantie Maatshappij De Nederlandern lan Bloom Vander EE taun 1845 kang dunungé ing Jakarta. Sawisé Indonésia mardika, parusahan asuransi kerugian èks Waelanda lan Inggris dinasionalisasi dadi PT Asuransi Bendasraya. Sairing karo pembangunan nasional kang merlakake jasa layanan pangayoman asuransi kerugian kang luwih jembar tumrap saben prosès pembangunan, mula pamarintah nggabungake usaha mau.

Liwat Kaputusan Mantri Keuangan No. 764/MK/IV/12/1972, ing tanggal 2 Juni 1973, PT Asuransi Bendasraya kang makarya ing babagan asuransi rupiah lan PT Umum Internasional Underwriters (PT UIU) kang makarya ing babagan asuransi valuta asing dimèrger dadi PT Asuransi Jasa Indonésia, kang saiki kondhang minangka Asuransi Jasindo.

Kantor[besut | besut sumber]

Gedung kantor milik Jasindo di Pinangsia, Taman Sari, Jakarta Barat (foto dijupuk taun 2009)

Saat ini Asuransi Jasindo memiliki jaringan pelayanan yang terdiri dari 74 Kantor Cabang yang berlokasi di seluruh Indonésia dan 1 kantor cabang di jaban rangkah sarta berkantor pusat di Jl. Let. Jend. MT Haryono kav. 61 Jakarta.

Manajemen[besut | besut sumber]

  • Komisaris Utama: Irnanda Laksanawan
  • Komisaris: Abdul Wahid
  • Komisaris: Umar Lubis
  • Komisaris: Mudjo Suwarno
  • Komisaris: Teuku Syahrul Ansari (Independen)
  • Direktur Utama: Budi Tjahjono
  • Direktur: Solihah
  • Direktur: Sahata L. Tobing
  • Direktur: Syarifudin
  • Direktur: Eko Wari Santoso

Produk[besut | besut sumber]

Korporasi[besut | besut sumber]

  • Asuransi Kebakaran
  • Asuransi Pesawat dan Ruang Angkasa
  • Asuransi Engineering
  • Asuransi Oil & Gas
  • Asuransi Kecelakaan Diri
  • Asuransi Rangka Kapal
  • Asuransi Aneka
  • Asuransi Pengangkutan
  • Asuransi Keuangan

Ritel[besut | besut sumber]

  • Asuransi JASINDO OTO
  • Asuransi JASINDO GRAHA
  • Asuransi KELUARGA
  • Asuransi Karisma
  • Asuransi LINTASAN
  • Asuransi PELANGI
  • Asuransi ANAK SEKOLAH
  • Asuransi TAKAFUL
  • Inbound Travel Insurance
  • Asuransi Haji & Umroh
  • Asuransi Jasindo Health Care

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Parusahan Asuransi ing indonésia