Krakatau Steel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo PT Krakatau Steel

PT Krakatau Steel ya iku perusahaan baja gedhé dhéwé ing Indonésia. BUMN kang pernahé ing Cilegon, Banten iki ngadeg nalika tanggal 31 Agustus 1970. Produk kang dikasilaké ya iku baja lembaran panas, baja lembaran dingin, lan baja batang kawat. Hasil produk iki ing lumrahé wujud bahan baku kanggo indhustri seterusé.[1]

Sajarah Singkat[besut | besut sumber]

Ing salah sijiné jaman ya iku 1960, Présidhèn Soekarno ngrencanakaké Proyek Besi Baja Trikora kanggo mapanaké dhasar indhustri nasional kang tangguh. Sepuluh taun sebanjuré tepaté 31 Agustus 1970, ngadeg PT Krakatau Steel (Persero) kang manfaataké manèh peralatan-peralatan saka proyek iku kang béntuké pabrik kawat baja, pabrik baja tulangan lan pabrik baja profil. ana 1977, Présidhèn Suharto ngresmikaké wiwit operasiné produsen baja gedhé dhéwé ing Indonésia iku.

Perkembangan Krakatau Steel minangka perusahaan kang bergerak ing babagan indhustri baja kalangsung cukup maju. Sajeroning kurun wektu kurang saka sepuluh taun, Perseroan wis nambah pira-pira fasilitas produksi kayat Pabrik Besi Spons, Pabrik Billet Baja, Pabrik Batang Kawat, sarta fasilitas infrastruktur wujud pusat pembangkit listrik, Pusat Penjernihan Air, pelabuhan mirunggan Cigading lan sistem telekomunikasi. Kanti perkembangan iki, PT Krakatau Steel (Persero) dadi siji-siijiné perusahaan baja kang terpadu ing Indonésia.

Ora mandeg ing kono waé Perseroan terus ngembangaké produksi pira-pira jinis baja kanggo warna-warna kaperluan, kaya ta baja lembaran panas, baja lembaran dingin lan batang kawat. Saiki Krakatau Steel duwé kapasitas produksi baja kasar ya iku 2,45 yuta ton per taun kanggo njurung produksi baja mau. Lan kanti sepuluh anak perusahaan Krakatau Steel sanggup mendiversifiasi usahane ing usaha-usaha penunjang kang ngasiilake pira-pira produk baja kanti aji tambah dhuwur (kaya ta pipa spiral, pipa ERW, baja tulangan, baja profil), nyediakaké indhustri utilitas (banyu resik, tenaga listrik), indhustri infrastruktur (pelabuhan, kawasan indhustri), indhustri jasa teknik (konstruksi, rekayasa), tèknologi informasi, sarta nyediakaké layanan keséhatan (rumah sakit). Produk-produk baja Krakatau Steel iki ora mung ditujokaké kanggo menuhi kebutuhan baja nasional, ananaging uga dipasaraké kanthi internasional.

Kemampuan teknis Krakatau Steel kang dhuwur wis diakui miturut standar internasional awit biyèn. Bahkan nalika1973 Perseroan wis memperoleh Sertifikat ASTM A252 dan AWWA C200, sarta ing 1977 éntuk Sertifiat API 5L kanggo gawé pipa spiral. Sertifikat ISO 9001 diéntuki PT Krakatau Steel (Persero) nalika 1993 lan wis ditingkataké dadi ISO 9001:2000 nalika 2003. Sawentara iku, SGS internasional ménéhi Sertifiat ISO 14001 nalika 1997 atas komitmen Perseroan ing kesadaran lingkungan lan keselamatan kerja.

Nalika 10 November 2010, ing tengah kondisi pasar kang isih bergejolak, PT Krakatau Steel (Persero) kasil dadi perusahaan terbuka kanti nindakaké penawaran umum perdana (IPO) lan nyathet sahamé ing Bursa Efek Indonésia. Nalika taun 2011, PT Krakatau Steel (Persero) Tbk. mbukukaké pendapatan resik ya iku Rp17,9 triliun lan bathi resik Rp 1,02 triliun. Nalika taun 2011, Perseroan lan anak perusahaan kanti aset senilai Rp21,5 triliun duwé 8.023 karyawan. [2]

Anak perusahaan[besut | besut sumber]

  • PT KHI Pipe Industry
  • PT Krakatau Wajatama
  • PT Krakatau Engineering
  • PT Krakatau Bandar Samudra
  • PT Krakatau Information Technology
  • PT Krakatau Industrial Estate Cilegon
  • PT Krakatau Daya Listrik
  • PT Krakatau Tirta Industri
  • PT Krakatau Medika
  • PT Meratus Jaya Iron & Steel
  • PT Krakatau Posco

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. krakatausteel, (Kaunduh 14/2/13).
  2. "Sajarah Singkat Krakatau Steel". Krakatausteel.com. (Kaunduh 14/2/13)

Pranala njaba[besut | besut sumber]