Patrialis Akbar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Patrialis Akbar
Patrialisdalam.jpg
28 Mantri Hukum lan Hak Asasi Manusia Républik Indonésia
Linggih
22 Oktober 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Mohammad Andi Mattalatta
Kang nggantèni Amir Syamsuddin
Rerincèn dhiri
Lair (1958-10-31) Oktober 31, 1958 (umur 60)
Indonésia Padang, Sumatra Kulon, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Patrialis Akbar (lair ing Padang, Sumatra Kulon, 31 Oktober 1958; umur 60 taun).[1] Patrialis Akbar iku advokat lan pulitikus kang njabat dadi Mantri Hukum lan HAM Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Patrialis Akbar éntuk gelar sarjana hukum saka Universitas Muhammadiyah Jakarta.[1] Sawisé iku, Patrialis Akbar banjur duwé karir dadi advokat.[1] Patrialis Akbar banjur dadi anggota DPR periode 2004-2009 saka Parté Amanat Nasional.[1]

Nalika jeneng Patrialis Akbar kepilih dadi salah sijiné calon mantri ing Kabinet Indonésia Bersatu jilid II, kaanan iki ndadèkaké kembang lambe ing Sumatra Barat (Sumbar).[2] Patrialis Akbar wis nglakoni uji kepatutan lan kelayakan (fit and propert test) kanggo syarat dadi calon mantri kang ditandhangi langsung karo Présidhèn RI kang kapilih ya iku Susilo Bambang Yudhoyono lan Wakil Présidhèn kang kapilih ya iku Boediono.[2] Kagiyatan iki kaleksanan ing Cikeas, Bogor, Jabar.[2] Patrialis Akbar uga tau dadi sopir angkudan kutha (angkot) jurusan Pasar Senen-Jatinegara Jakarta, lan sopir taksi ing kutha krajan.[2] Sawisé éntuk gelar sarjana hukum (SH) ing Universitas Muhammadiyah Jakarta, mantan anggota DPR-RI periode 1999-2004 lan 2004-2009 iki banjur duwé profesi dadi pengacara.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. a b c d e antaranews.com(dipunundhuh tanggal 19 Agustus 2011)