Taksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taksi

Taksi ya iku angkudan umum kang nggunakaké montor kanggo ngangkud penumpang.[1] Taksi lumrahé nggunakaké mobil jinis sédan, ananging ing nagara-nagara liyané ana uga taksi jinis van kang bisa ngangkud luwih akèh penumpang lan barang.[1]

Tarif taksi diitung nganggo rong cara,[1]

  • kanthi nggunakaké argomèter - diitung kanthi otomatis gumantung adohé let kang ditempuh[1]
  • miturut kasepakatan-penumpang lan sopir nyetujoni tarif sadurungé utawa sawisé perjalanan[1]

Bedané taksi karo angkudan umum dharat kang modhèrn liyané kaya ta bus ya iku cacahé penumpang.[1] Yèn bus ngangkud akèh penumpang ananging taksi mung kamot 4 penumpang, awit taksi nggunakaké montor.[1] Taksi biyasané ngangkud penumpang kang ana ing kalompok tinamtu.[1]

Montor kanggo taksi[besut | besut sumber]

Ford Falcon ing Australia (Taxi)

Montor kang akèh digunakaké minangka taksi ya iku:[1]

Istilah "taksi" uga kena ngarah ing angkudan umum liyané saliyané montor kang ngangkud penumpang kang cacahé mung sithik, kaya ta taksi air.[2] Taksi iki sabeneré mung arupa prau.[2]

Taksi air[besut | besut sumber]

Taksi air arupa prau kang ana mesiné.[2] Taksi air biyasané diséwa kanggo lelungan ing wayah kang tinamtu.[2] Taksi air akèh tinemu ing kutha-kutha kang diliwati kali gedhé kaya ta Palembang, Samarinda utawa ing pinggir tlaga kaya ta Parapat, Tarutung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i green.autoblog.com(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e forumkami.net(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)