Toyota Vios

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toyota Vios
2007 Toyota Vios
Manufacturer Toyota Motor Company
Utawa Toyota Yaris
Prodhuksi 2003–present
Perakitan Chachoengsao, Thailand
Sing ndhisiki Toyota Soluna
Klas Subcompact car
Jinis bodi 4-door Sedan
Sing kagandhèng Toyota Platz/Echo (2003–2007)
Toyota Belta/Yaris (2007–)

Toyota Vios inggih punika mobil sédan alit ingkang dipundamel déning Toyota Motor Thailand kangge dipunsadé ing wewengkon Asia Kidul Wetan.[1] Vios ugi dipundamel lan dipunsadé ing Cina.[1] Vios ngginakaken platform P ingkang énggal ingkang sami kaliyan Vitz/Yaris, lan Echo/Platz.[1] Kados mobil alit saking Toyota ingkang sanésipun ingkang ngginakaken platform ingkang sami, Vios ugi nggadhahi dashboard kanthi instrument ing sisih tengahipun.[1]

Kaunggulanipun[besut | besut sumber]

Toyota Vios nggadhahi performa mesin 1 NZ-FE 1.5 Liter 16 Valves DOHC kanyhi téknologi VVT-i (Variable Valve Timing – intelligent) ngasilaken akselerasi lan tenaga ingkang sae sanget kanthi konsumsi bahan bakar ingkang efisien lan ramah lingkungan.[2] Toyota Vios ugi nggadhahi modhel ingkang dinamis lan simpel ndherek trend sapunika ingkang moderen lan stylish.[2] Modhél lampu ingkang ngginakaken téknologi HID (High Intensity Discharge) kangge pepadhahang ingkang optimal. Mobil punika ugi nggadhahi modhel kabin ingkang stylish lan moderen sarta jembar saengga saged damel penumpangipun betah.[2] Toyota Vios ugi dipunjangkepi kanthi ruang wingking ingkang mbetahi lan jembar.[2] Mobil punika dipunjangkepi kaliyan vitus kaslametan ingkang jangkep kanthi teknologi énggal saengga aman anggenipun ngangge mobil punika.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Toyota Vios dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)intelligent performance dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Mobil Toyota


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Vios&oldid=989774"