Proton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Struktur quark proton

Ing fisika, proton iku partikel subatomic kanthi muatan positif sing gedhéné 1.6 x 10-19 coulomb lan massa 938 MeV (1.6726231 × 10-27 kg, utawa kurang luwih ping 1.800-né sawijining electron Umumé, sawijining atom itu dumadi seka sawetara proton lan netron sing ana ing inti (tengah) atom, lan sawetara elektron sing ngubengi inti kasebut. Ing atom kanthi muatan nétral, gunggung proton karo electron-né padha. Gunggungé proton ing pérangan tengah, umumé, bakal nentokaké sifat kimiané. Inti atom asring kasebut nuclei, nukleus, utawa nucleon, lan reaksi sing dumadi lan sesambungané kasebut reaksi nuklir.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Proton ing Wikimedia Commons.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Proton&oldid=827591"