Proton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Struktur kuark proton

Jroning èlmu fisika, proton iku partikel subatom kanthi motan lèstrik positif sing gedhéné 1.6 x 10−19 coulomb lan massané 938 MeV (1.6726231 × 10−27 kg, utawa ping 1.836 massané èlèktron.

Wiyahé, sawijining atom iku dumadi saka sawetara proton lan néutron, sing mapan ing intiné atom, lan sawetara èlèktron sing ngubengi intiné iku. Ana ing atom kanthi motan nétral, gunggungé proton lan èlèktroné padha. Gunggungé proton ing pérangan inti atom racaké bakal nemtokaké sipat kimiané sawijining atom.

Delok uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Proton ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Proton&oldid=957690"