Proton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Struktur kuark proton

Sajeroning èlmu fisika, proton iku partikel subatom kanthi motan lèstrik positif kang gedhéné 1.6 x 10−19 coulomb lan massané 938 MeV (1.6726231 × 10−27 kg, utawa ping 1.836 massané èlèktron.

Wiyahé, sawijining atom iku dumadi saka sawetara proton lan néutron, kang mapan ing intiné atom, lan sawetara èlèktron kang ngubengi intiné iku. Ana ing atom kanthi motan nétral, gunggungé proton lan èlèktroné padha. Gunggungé proton ing pérangan inti atom racaké bakal nemtokaké sipat kimiané sawijining atom.

Delok uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]