Universitas Muhammadiyah Jakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Muhammadiyah Jakarta
Logo Universitas Muhammadiyah Jakarta.jpg
Diadegaké18 November 1955
JenisSwasta
Motto"Terkemuka, Modern, dan Islami"
AfiliasiIslam
KonselorDrs. HM. Goodwill Zubir
RektorDr. Hj. Masyitoh Chusnan, M.Ag.
LokasiJl. K.H. Ahmad Dahlan Cirendeu, Ciputat
Tangerang Selatan 15419Ciputat, Indonesia
Telepon+62-21-7401894
AfiliasiPerguruan Tinggi Muhammadiyah
Situs webhttp://www.umj.ac.id/

Universitas Muhammadiyah Jakarta ya iku salah siji Perguruan Tinggi Muhammadiyah kang ana ing kutha Jakarta. Universitas Muhammadiyah Jakarta saiki (2012) ana ing urutan nomer 7.187.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Bibit UMJ (Universitas Muhammadiyah Jakarta) ya iku Fakultas Hukum lan Falsafah, kang madek ing Padhang Panjang nalika tanggal 3 Rabi'ul Akhir 1375 H, utawa pas ing tangal 18 November 1955, banjur pindhah ing Jakarta nalika 1957, kanthi jeneng anyar ya iku Perguruan Tinggi Pendidikan Guru (PTPG).[2]

Banjur, ing taun 1958, PTPG Muhammadiyah diganti dadi Fakultas Keguruan lan Ilmu Pendidikan (FKIP) ing sajerone Universitas Muhammadiyah Jakarta (UMJ).

Manut kabutuhan jaman, nalika tanggal 21 September 1961 dibukak Fakultas Kesejahteraan Sosial (FKS), banjur UMJ ngrembaka, lan dibukak Fakultas Tarbiyah ing taun 1962 banjur ing taun 1963 madek Fakultas Hukum, Ékonomi lan Teknik. Nganti tekan seprene UMJ duwé 8 Fakultas, 6 (enam) Program Magister, lan 3 Program Diploma.

Fakultas[besut | besut sumber]

  • Fakultas Kedhokteran dan Keséhatan
  • Fakultas Ékonomi
  • Fakultas Agama Islam
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Teknik
  • Fakultas FISIP
  • Fakultas Agribisnis
  • Fakultas Ilmu Pendidikan

Rujukan[besut | besut sumber]