Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari Gumelar.jpg
Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak Républik Indonésia 8
Linggih
22 Oktober 2009 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMeutia Hatta
Kang sawiséYohana Yembise
Rerincèn dhiri
Lair (1951-11-15) Novèmber 15, 1951 (umur 68)
Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonésia
BangsaIndonésia
SisihanAgum Gumelar
Wong tuwaAchmad Tahir

Linda Amalia Sari (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 15 Novèmber 1951; umur 68 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Konggrès Wanita Indonésia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Mantri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Mantri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militèr lan pulitik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mantri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Déné ibune uga aktif ing organisasi, kaya ta dadi anggota DPR RI lan Dewan Kesenian.[2] Ibuné iku seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asalé saka tembung basa Spanyol kang tegesé manis.[2] Déné amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Konggrès Wanita Indonésia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwé anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. a b c d e tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. a b c news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)