Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari Gumelar.jpg
Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak Républik Indonésia 8
Lungguh
22 Oktober 2009 – 20 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Meutia Hatta
Kagantèni Yohana Yembise
Rerincèn priangga
Lair (1951-11-15) Novèmber 15, 1951 (umur 66)
Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Agum Gumelar
Wong tuwa Achmad Tahir

Linda Amalia Sari (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 15 Novèmber 1951; umur 66 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Konggrès Wanita Indonésia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Menteri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militèr lan pulitik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mentri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Déné ibune uga aktif ing organisasi, kaya ta dadi anggota DPR RI lan Dewan Kesenian.[2] Ibuné iku seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asalé saka tembung basa Spanyol kang tegesé manis.[2] Déné amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Konggrès Wanita Indonésia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwé anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. ^ a b c news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)