Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari

Isih Mangarsani
Miwiti Mangarsani 
22 Oktober 2009
Pangageng sadurungé Meutia Hatta

Lair 15 Novèmber 1951 (umur 64)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Pasangan Agum Gumelar

Linda Amalia Sari (dipunlairaken ing Bandung, Jawa Kulon, 15 November 1951; umur 64 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Kongres Wanita Indonésia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kluwarga[sunting | besut sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Menteri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militer lan pulitik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mentri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Dene ibune uga aktif ing organisasi, kayata dadi anggota DPR RI lan Dewan Kesenian.[2] Ibuné iku seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asale saka tembung basa Spanyol kang tegese manis.[2] Dene amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Kongres Wanita Indonésia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwé anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II