Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari Gumelar.jpg
8 Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak Républik Indonésia
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Meutia Hatta
Rerincèn priangga
Lair 15 Nopèmber 1951 (umur 64)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Agum Gumelar
Wong tuwa Achmad Tahir

Linda Amalia Sari (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 15 November 1951; umur 64 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Kongres Wanita Indonésia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kluwarga[besut | besut sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Menteri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militer lan pulitik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mentri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Dene ibune uga aktif ing organisasi, kayata dadi anggota DPR RI lan Dewan Kesenian.[2] Ibuné iku seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asale saka tembung basa Spanyol kang tegese manis.[2] Dene amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Kongres Wanita Indonésia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwé anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II