Linda Amalia Sari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Linda Amalia Sari
Linda Amalia Sari Gumelar.jpg
Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak Républik Indonésia 8
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Meutia Hatta
Rerincèn priangga
Lair (1951-11-15) 15 Novèmber 1951 (umur 64)
 Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Agum Gumelar
Wong tuwa Achmad Tahir

Linda Amalia Sari (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 15 Novèmber 1951; umur 64 taun).[1] Linda Amalia Sari iku Menteri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Kongres Wanita Indonésia (Kowani) periode 2004-2009.[1]

Kluwarga[besut | besut sumber]

Linda Amalia Sari iku putri mantan Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Letjen (Purn) Achmad Tahir.[1] Linda nikah karo Letjen (Purn) Agum Gumelar, kang tau njabat dadi Menteri Perhubungan ing Kabinet Gotong Royong lan tokoh militer lan pulitik Indonésia.[1] Linda Amalia iku maratuwané atlet badminton nasional kang jenengé Taufik Hidayat.[1] Linda iku anak saka pasangan Ahmad Tahir kang asalé saka Salatiga lan ibuné jenengé Rooslila Tahir kang asalé saka Pariaman.[2] Bapaké kerja dadi TNI AD lan tau njabat dadi Mentri Pariwisata, Pos, lan Telekomunikasi.[2] Dene ibune uga aktif ing organisasi, kayata dadi anggota DPR RI lan Dewan Kesenian.[2] Ibuné iku seniman lan wartawati. Jeneng Linda iku asale saka tembung basa Spanyol kang tegese manis.[2] Dene amalia tegesé bocah kang nggatekaké wong kang lagi kangelan lan seneng amal.[2]

Linda aktif ing organisasi Kongres Wanita Indonésia (Kowani).[3] Linda uga tau dadi anggota DPR lan MPR nalika taun 1992-1997.[3] Linda nduwé anak loro kang jenenge Haris Khaseli Gumelar lan Armi Dianti Gumelar.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)news.okezone.com(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II