Mentri negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg

Mantri nagara iku mantri sajeroning kabinèt pamaréntah Indonésia sing mimpin kementrian kanthi nomenklatur "Kementerian Nagara".

Babagan[besut | besut sumber]

Miturut Undang-Undang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, mantri nagara iku mbidangi urusan pamaréntahan kanggo penajaman, koordinasi, lan sinkronisasi program pamaréntah, ya iku:

  • Urusan perencanaan pembangunan nasional
  • Urusan aparatur nagara
  • Urusan kesekretariatan nagara
  • Urusan badan usaha milik nagara
  • Urusan pertanahan
  • Urusan kependudukan
  • Urusan lingkungan hidup
  • Urusan ngèlmu kawruh
  • Urusan teknologi
  • Urusan investasi
  • Urusan koperasi
  • Urusan usaha kecil dan menengah
  • Urusan pariwisata
  • Urusan pemberdayaan perempuan
  • Urusan nom-noman
  • Urusan ulah raga
  • Urusan perumahan
  • Urusan pembangunan kawasan utawa laladan tertinggal

Saben urusan pamaréntahan ora kudu diwadhahi sajeroning sawijining kementrian nagara.

Sajeroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 10 posisi mantri nagara, ya iku:

Owah-owahan[besut | besut sumber]

Kementrian nagara bisa diowahi déning présidhèn. Pamisahan, panggabungan, lan pambubaran kementrian nagara bisa diayahi kanthi pertimbangan Dewan Perwakilan Rakyat.

Susunan organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi kementrian nagara ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Kementrian Indonésia