Mentri negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Disambig variants icon.svg

Mantri nagara iku mantri sajeroning kabinèt pamaréntah Indonésia sing mimpin kementrian kanthi nomenklatur "Kementerian Nagara".

Babagan[besut | besut sumber]

Miturut Undang-Undang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, mantri nagara iku mbidangi urusan pamaréntahan kanggo penajaman, koordinasi, lan sinkronisasi program pamaréntah, yaiku:

  • Urusan perencanaan pembangunan nasional
  • Urusan aparatur nagara
  • Urusan kesekretariatan nagara
  • Urusan badan usaha milik nagara
  • Urusan pertanahan
  • Urusan kependudukan
  • Urusan lingkungan hidup
  • Urusan ngèlmu kawruh
  • Urusan teknologi
  • Urusan investasi
  • Urusan koperasi
  • Urusan usaha kecil dan menengah
  • Urusan pariwisata
  • Urusan pemberdayaan perempuan
  • Urusan nom-noman
  • Urusan ulah raga
  • Urusan perumahan
  • Urusan pembangunan kawasan utawa laladan tertinggal

Saben urusan pamaréntahan ora kudu diwadhahi sajeroning sawijining kementrian nagara.

Sajeroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 10 posisi mantri nagara, yaiku:

Owah-owahan[besut | besut sumber]

Kementrian nagara bisa diowahi déning présidhèn. Pamisahan, panggabungan, lan pambubaran kementrian nagara bisa diayahi kanthi pertimbangan Dewan Perwakilan Rakyat.

Susunan organisasi[besut | besut sumber]

Susunan organisasi kementrian nagara yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Kementrian Indonésia