Pamaréntah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Dedhawuh ya iku paguyuban sing nduwèni kadigdayan kanggo gawé lan nerapaké hukum sarta undhang-undhang ing wewengkon tinamtu. Ana sawetara dhéfinisi ngenani sistem padhawuhan. Uga ana werna-werna jinis padhawuhan ana ing donya. Tuladha: Républik, Monarki / Krajaan, Persemakmuran (Commonwealth). Saka wangun-wangun utama kasebut, ana rupa-rupa cabang, kayata: Monarki Konstitusional, Dhémokrasi, lan Monarki Absolut / Mutlak.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pamaréntah&oldid=1052601"