Pamaréntah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Dedhawuh ya iku paguyuban sing nduwèni kadigdayan kanggo gawé lan nerapaké hukum sarta undhang-undhang ing wewengkon tinamtu. Ana sawetara dhéfinisi ngenani sistem padhawuhan. Uga ana werna-werna jinis padhawuhan ana ing donya. Tuladha: Républik, Monarki / Krajaan, Persemakmuran (Commonwealth). Saka wangun-wangun utama kasebut, ana rupa-rupa cabang, kayata: Monarki Konstitusional, Dhémokrasi, lan Monarki Absolut / Mutlak.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pamaréntah&oldid=1052601"