Mari Elka Pangestu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mari Elka Pangestu
Mari Pangestu at the World Economic Forum on East Asia 2008.jpg
Mantri Perdagangan Républik Indonésia 30
Linggih
21 Oktober 2004 – 19 Oktober 2011
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéRini Mariani Soemarno Soewandi
Kang sawiséGita Wirjawan
Menneg Koperasi lan UKM Indonésia
ad-interim
Linggih
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSuryadharma Ali
Kang sawiséSyarief Hasan
Rerincèn dhiri
Lair (1956-10-23) Oktober 23, 1956 (umur 63)
Indonésia Jakarta, Indonésia
BangsaIndonésia
SisihanAdi Harsono
AnakRaymond
Arya
AlmamaterOstralin National University
Universitas California, Davis
AgamaKatulik

Mari Elka Pangestu (Tionghoa: 冯慧兰; lair ing Jakarta, 23 Oktober 1956; umur 63 taun) inggih punika Mantri Perdagangan Indonésia wiwit 21 Oktober 2004.[1] Panjenenganipun dados tiyang èstri Tionghoa-Indonésia kawitan ingkang pikantuk amanah minangka dados mantri ing Indonésia.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Panjenenganipun pikantuk gelar Bachelor lan Master Ékonomi saking Australian National University, Ph. D Ékonomi saking University of California, Davis, Amérikah Sarékat.[1][2] Panjenenganipun dados spesialis perdagangan internasional lan keuangan, kanthi fokus ing regional ASEAN, China, lan Asia Pasifik.[1] Mari Elka Pangestu naté dados dhosen eksternal Ékonomi Internasional ing Universitas Indonésia, Jakarta.[1] Wiwit taun 2004, panjenenganipun dados negosiator Indonésia ing Organisasi Perdagangan Dunia (WTO).[1] Panjenenganipun ugi dados pandheganipun Kelompok 33, inggih punika kelompok nagari-nagari ingkang tumuwuh ing WTO ingkang mbudidaya konsèp SPs lan SSM wonten ing Agenda Pembangunan Doha WTO.[1] Saderengipun dados Mantri Perdagangan ing wulan Oktober 2004, panjenenganipun dados anggota Dewan Pimpinan Pusat Studi Strategis lan Internasional, Jakarta.[1] Mari Elka Pangestu ugi aktif minangka koordinator program wonten ing Forum Perdagangan Dewan Kerjasama Ékonomi Pasifik (PECC), satunggalipun organisasi jaringan pribadi ingkang anggotanipun cacah 23 ing Asia Pasifik.[1] Panjenganipun dados anggota aktif wonten ing seminar internasional.[1] Mari Elka Pangestu gadhah garwa Adi Harsono lan kanugrahan kalih putra, Raymond lan Arya Bima Harsono Harsono Alexander.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Mari Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)
  2. a b Mari Elka Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]