Mari Elka Pangestu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mari Elka Pangestu
Mari Pangestu at the World Economic Forum on East Asia 2008.jpg
Menteri Perdagangan Républik Indonésia 30
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
21 Oktober 2004
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Rini Mariani Soemarno Soewandi
Menneg Koperasi lan UKM Indonésia
ad-interim
Lungguh
1 Oktober 2008 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Suryadharma Ali
Kagantèni Syarief Hasan
Rerincèn priangga
Lair (1956-10-23) Oktober 23, 1956 (umur 61)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Adi Harsono
Anak Raymond
Arya
Almamater Ostralin National University
Universitas California, Davis
Agama Katulik

Mari Elka Pangestu (Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found.; lair ing Jakarta, 23 Oktober 1956; umur 61 taun) inggih punika Menteri Perdagangan Indonésia wiwit 21 Oktober 2004.[1] Panjenenganipun dados tiyang èstri Tionghoa-Indonésia kawitan ingkang pikantuk amanah minangka dados menteri ing Indonésia.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Panjenenganipun pikantuk gelar Bachelor lan Master Ékonomi saking Australian National University, Ph. D Ékonomi saking University of California, Davis, Amérika Sarékat.[1][2] Panjenenganipun dados spesialis perdagangan internasional lan keuangan, kanthi fokus ing regional ASEAN, China, lan Asia Pasifik.[1] Mari Elka Pangestu naté dados dhosen eksternal Ékonomi Internasional ing Universitas Indonésia, Jakarta.[1] Wiwit taun 2004, panjenenganipun dados negosiator Indonésia ing Organisasi Perdagangan Dunia (WTO).[1] Panjenenganipun ugi dados pandheganipun Kelompok 33, inggih punika kelompok nagari-nagari ingkang berkembang ing WTO ingkang mbudidaya konsep SPs lan SSM wonten ing Agenda Pembangunan Doha WTO.[1] Saderengipun dados Menteri Perdagangan ing wulan Oktober 2004, panjenenganipun dados anggota Dewan Pimpinan Pusat Studi Strategis lan Internasional, Jakarta.[1] Mari Elka Pangestu ugi aktif minangka koordinator program wonten ing Forum Perdagangan Dewan Kerjasama Ékonomi Pasifik (PECC), satunggalipun organisasi jaringan pribadi ingkang anggotanipun cacah 23 ing Asia Pasifik.[1] Panjenganipun dados anggota aktif wonten ing seminar internasional.[1] Mari Elka Pangestu kagungan garwa Adi Harsono lan kanugrahan kalih putra, Raymond lan Arya Bima Harsono Harsono Alexander.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j Mari Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)
  2. ^ a b Mari Elka Pangestu (dipunakses ing tanggal 17 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]