Jero Wacik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jero Wacik
Jero Wacik.jpg
12 Mantri Kebudayaan lan Pariwisata Républik Indonésia
Linggih
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki I Gede Ardika
Kang nggantèni Mohammad Nuh
(ad-interim)
Wiwit linggih
22 Oktober 2009
Kang ndhisiki Mohammad Nuh
(ad-interim)
Rerincèn dhiri
Lair (1949-04-24) April 24, 1949 (umur 69)
Indonésia Singaraja, Bali, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Triesna
Almamater Institut Teknologi Bandung
Universitas Indonésia
Agama Hindhu

Jero Wacik (lair ing Singaraja, Bali, 24 April 1949; umur 69 taun).[1] Jero Wacik iku Mantri Kebudayaan lan Pariwisata wiwit 21 Oktober 2004.[2] Sawisé dadi anggota DPR kang suwené kurang saka sesasi, Jero Wacik banjur dipercaya njabat dadi Mantri Kebudayaan lan Pariwisata.[2] Jero uga tau njabat dadi Wakil Sekjen DPP Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik lulus sarjana Teknik Mesin saka Institut Teknologi Bandung nalika taun 1974 lan saka Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia nalika taun 1983.[2] Sadurungé dadi mantri, Jero Wacik iku pengusaha jasa pariwisata kang aktif ing Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik uga nduwé hotèl, perusahaan biro perjalanan wisata, ya iku PT Griya Batu Bersinar lan PT Pesona Boga Suara kang duwé kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Saliyané iku Jero Wacik uga nduwé PT Puri Ayu, ya iku perusahaan ing babagan interior, disain tekstil kang uga nduwé kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Prusahaan iki dibangun wiwit taun 1990-an. Sadurungé iku, Jero Wacik kerja ing perusahaan indhustri otomotif.[2]

Nalika isih kuliyah ing Institut Teknik Bandung (ITB), Jero wis kerja ing prusahaan-prusahaan tekstil ing Bandung.[2] Jero Wacik kerja dadi tim peneliti lan asisten jurusan Fluid Mechanics and Thermodynamics Mechanical Enggineering ing ITB.[2] Saliyané kerja, Jero Wacik uga aktif organisasi.[2] Jero lulus saka ITB nalika taun 1973 lan duwé predikat Mahasiswa Teladan ITB 1973.[2] Sawisé lulus saka Kampus Ganesa, Jero langsung kerja ing PT United Tractors dadi Asistant Services Manager (1974-1975).[2] Ing perusahaan otomotif kang misuwur ya iku Grup Astra International iki kariré sangsaya mundhak wiwit saka asisten nalika taun 1974 nganti dadi Government Sales Manager ing taun 1990.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)