Jero Wacik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jero Wacik
Jero Wacik.jpg
Menteri Kebudayaan lan Pariwisata Républik Indonésia 12
Lungguh
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki I Gede Ardika
Kagantèni Mohammad Nuh
(ad-interim)
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Kadhisiki Mohammad Nuh
(ad-interim)
Rerincèn priangga
Lair (1949-04-24) 24 April 1949 (umur 67)
 Indonésia Singaraja, Bali, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Triesna
Almamater Institut Teknologi Bandung
Universitas Indonésia
Agama Hindu

Jero Wacik (lair ing Singaraja, Bali, 24 April 1949; umur 67 taun).[1] Jero Wacik iku Menteri Kebudayaan lan Pariwisata wiwit 21 Oktober 2004.[2] Sawisé dadi anggota DPR kang suwené kurang saka sesasi, Jero Wacik banjur dipercaya njabat dadi Mentri Kebudayaan lan Pariwisata.[2] Jero uga tau njabat dadi Wakil Sekjen DPP Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik lulus sarjana Teknik Mesin saka Institut Teknologi Bandung nalika taun 1974 lan saka Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia nalika taun 1983.[2] Sadurungé dadi mentri, Jero Wacik iku pengusaha jasa pariwisata kang aktif ing Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik uga nduwé hotèl, perusahaan biro perjalanan wisata, ya iku PT Griya Batu Bersinar lan PT Pesona Boga Suara kang nduwèni kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Saliyane iku Jero Wacik uga nduwé PT Puri Ayu, ya iku perusahaan ing bidhang interior, disain tekstil kang uga nduwé kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Prusahaan iki dibangun wiwit taun 1990-an. Sadurungé iku, Jero Wacik kerja ing perusahaan industri otomotif.[2]

Nalika isih kuliyah ing Institut Teknik Bandung (ITB), Jero wis kerja ing prusahaan-prusahaan tekstil ing Bandung.[2] Jero Wacik kerja dadi tim peneliti lan asisten jurusan Fluid Mechanics and Thermodynamics Mechanical Enggineering ing ITB.[2] Saliyane kerja, Jero Wacik uga aktif organisasi.[2] Jero lulus saka ITB nalika taun 1973 lan nduwèni predikat Mahasiswa Teladan ITB 1973.[2] Sawise lulus saka Kampus Ganesa, Jero langsung kerja ing PT United Tractors dadi Asistant Services Manager (1974-1975).[2] Ing perusahaan otomotif kang misuwur ya iku Grup Astra International iki kariré sangsaya mundhak wiwit saka asisten nalika taun 1974 nganti dadi Government Sales Manager ing taun 1990.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jero_Wacik&oldid=1099459"