Jero Wacik

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jero Wacik
Jero Wacik.jpg
Menteri Kebudayaan lan Pariwisata Républik Indonésia 12
Lungguh
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki I Gede Ardika
Kagantèni Mohammad Nuh
(ad-interim)
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Kadhisiki Mohammad Nuh
(ad-interim)
Rerincèn priangga
Lair 24 April 1949 (umur 67)
Flag of Indonesia.svg Singaraja, Bali, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Triesna
Almamater Institut Teknologi Bandung
Universitas Indonésia
Agama Hindu

Jero Wacik (lair ing Singaraja, Bali, 24 April 1949; umur 67 taun).[1] Jero Wacik iku Menteri Kebudayaan lan Pariwisata wiwit 21 Oktober 2004.[2] Sawisé dadi anggota DPR kang suwené kurang saka sesasi, Jero Wacik banjur dipercaya njabat dadi Mentri Kebudayaan lan Pariwisata.[2] Jero uga tau njabat dadi Wakil Sekjen DPP Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik lulus sarjana Teknik Mesin saka Institut Teknologi Bandung nalika taun 1974 lan saka Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia nalika taun 1983.[2] Sadurungé dadi mentri, Jero Wacik iku pengusaha jasa pariwisata kang aktif ing Parté Dhémokrat.[2] Jero Wacik uga nduwé hotèl, perusahaan biro perjalanan wisata, ya iku PT Griya Batu Bersinar lan PT Pesona Boga Suara kang nduwèni kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Saliyane iku Jero Wacik uga nduwé PT Puri Ayu, ya iku perusahaan ing bidhang interior, disain tekstil kang uga nduwé kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Prusahaan iki dibangun wiwit taun 1990-an. Sadurungé iku, Jero Wacik kerja ing perusahaan industri otomotif.[2]

Nalika isih kuliyah ing Institut Teknik Bandung (ITB), Jero wis kerja ing prusahaan-prusahaan tekstil ing Bandung.[2] Jero Wacik kerja dadi tim peneliti lan asisten jurusan Fluid Mechanics and Thermodynamics Mechanical Enggineering ing ITB.[2] Saliyane kerja, Jero Wacik uga aktif organisasi.[2] Jero lulus saka ITB nalika taun 1973 lan nduwèni predikat Mahasiswa Teladan ITB 1973.[2] Sawise lulus saka Kampus Ganesa, Jero langsung kerja ing PT United Tractors dadi Asistant Services Manager (1974-1975).[2] Ing perusahaan otomotif kang misuwur ya iku Grup Astra International iki kariré sangsaya mundhak wiwit saka asisten nalika taun 1974 nganti dadi Government Sales Manager ing taun 1990.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jero_Wacik&oldid=1053510"