Daftar Mentri Negara Riset lan Teknologi Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ing ngisor iki pratélan sing tau mengku kalungguhan minangka Mentri Nagara Riset lan Teknologi.

No Foto Jeneng Kabinet Wiwit Nganti Katrangan
1 Soedjono Djoened Poesponegoro Kerja III 6 Maret 1962 13 November 1963 Dijenengi Menteri Riset Nasional, iku ing ngisore Menteri Koordinator Produksi Compartment
Kerja IV 13 November 1963 27 Agustus 1964 Kang wonten ing Development Mentri Koordinator Compartment
Dwikora I 27 Agustus 1964 22 Fèbruari 1966  
2 Suhadi Reksowardojo Dwikora II 22 Fèbruari 1966 28 Maret 1966
Dwikora III 28 Maret 1966 25 Juli 1966 Dijenengi Menteri National Research Institute, ing Wakil Perdana Menteri Hubungan kaliyan institusi Pulitik
Jabatan ditiadakan pada Kabinet Ampera I hingga Kabinet Pembangunan I
3 Soemitro Djojohadikoesoemo Kabinet Pembangunan II 28 Maret 1973 28 Maret 1978 Dijenengi Menteri Nagara kanggé Riset
4 Bacharuddin Jusuf Habibie official portrait.jpg Bacharuddin Jusuf Habibie Pembangunan III 29 Maret 1978 19 Maret 1983 Dijenengi Menteri Nagara Riset lan Teknologi, posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
Pembangunan IV 19 Maret 1983 21 Maret 1988 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
Pembangunan V 21 Maret 1988 17 Maret 1993 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
Pembangunan VI 17 Maret 1993 16 Maret 1998 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
5 Rahardi Ramelan Pembangunan VII 16 Maret 1998 21 Mèi 1998 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
6 Zuhal Reformasi Pembangunan 23 Mèi 1998 20 Oktober 1999 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
7 Muhammad A.S. Hikam Persatuan Nasional 26 Oktober 1999 9 Agustus 2001 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
8 Hatta Rajasa2.jpg Hatta Rajasa Gotong Royong 9 Agustus 2001 20 Oktober 2004  Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi (BPPT)
9 Kusmayanto Kadiman Indonésia Bersatu 21 Oktober 2004 20 Oktober 2009 Posisi bebarengan minangka Kepala Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi lan 2006(BPPT)
10 Suharna.jpg Suharna Surapranata Indonésia Bersatu II 22 Oktober 2009 19 Oktober 2011 Berganti nama menjadi Menteri Riset, dan Teknologi
11 Gusti.jpg Gusti Muhammad Hatta 19 Oktober 2011 20 Oktober 2014
12 Muhammad Nasir Kerja 27 Oktober 2014 saiki Berganti nama menjadi Menteri Riset, Teknologi, dan Pendidikan Tinggi

Uga delengen[besut | besut sumber]