Suharna Surapranata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suharna Surapranata
Suharna.jpg
Menteri Nagara Riset dan Teknologi Republik Indonésia 7
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Kusmayanto Kadiman
Rerincèn priangga
Lair (1955-12-13) Dhésèmber 13, 1955 (age 60)
Cithakan:Country data indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Almamater Universitas Indonésia
Institut Teknologi Bandung

Suharna Surapranata (lair ing Bandung, Jawa Barat, 13 Desember 1955; umur 60 taun).[1] Suharna Surapranata iku Menteri Nagara Riset dan Teknologi Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1]

Suharna Surapranata nampa gelar sarjana saka Departemen Fisika Universitas Indonésia.[1] Saliyané iku, Suharna Surapranata uga nampa gelar magister Teknik Fisika saka Institut Teknologi Bandung.[1] Suharna Surapranata iku perintis Parté Keadilan Sejahtera lan njabat dadi Ketua Majelis Pertimbangan Pusat (MPP) PKS.[1] Suharna uga melu ngrintis Masyarakat Ilmuwan dan Teknolog Indonésia (MITI).[1] Wiwit digawé taun 2004, MITI wis mbangun jaringan ing kabeh laladan ing Indonésia lan luar negeri kang nduwèni anggota luwih saka 300 ilmuwan dhoktor sadonya.[2]

Suharna Surapranata iku perintis Yayasan Pendidikan Nurul Fikri.[3] Suharna Surapranata tau kerja dadi peneliti ing Badan Tenaga Atom Nasional (Batan).[3] Saliyané iku, Suharna uga tau kerja dadi dhosen FMIPA UI, lan melu Pendidikan Kepemimpinan Nasional Lemhanas KSA X nalika taun 2002.[3]

Suharna iku dadi anggota DPR kanggo periode 2009-2014.[2] Suharna lolos ing Senayan saka Laladan Pemilihan Jabar I (Kutha Bandung lan Cimahi).[2] Suharna iku nduwé anak kang cacahé 10.[2] Suharno iku uga anggota saka kang ngrintis Parté Keadilan (PK) nalika taun 1998.[2] Parté iki banjur owah jenengé dadi Parté Keadilan Sejahtera (PKS).[2] Sadurunge ndueni karir dadi politisi, Suharna iku dadi salah sijine aktivis masjid kampus.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)techno.okezone.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)