Suharna Surapranata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Suharna Surapranata
Suharna Surapranata

Isih Mangarsani
Miwiti Mangarsani 
22 Oktober 2009
Pangageng sadurungé Kusmayanto Kadiman

Lair 13 Désèmber 1955 (umur 60)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Almamater Universitas Indonésia
Institut Teknologi Bandung

Suharna Surapranata (dipunlairaken ing Bandung, Jawa Barat, 13 Desember 1955; umur 60 taun).[1] Suharna Surapranata iku Menteri Nagara Riset dan Teknologi Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1]

Suharna Surapranata nampa gelar sarjana saka Departemen Fisika Universitas Indonésia.[1] Saliyané iku, Suharna Surapranata uga nampa gelar magister Teknik Fisika saka Institut Teknologi Bandung.[1] Suharna Surapranata iku perintis Parté Keadilan Sejahtera lan njabat dadi Ketua Majelis Pertimbangan Pusat (MPP) PKS.[1] Suharna uga melu ngrintis Masyarakat Ilmuwan dan Teknolog Indonésia (MITI).[1] Wiwit digawé taun 2004, MITI wis mbangun jaringan ing kabeh laladan ing Indonésia lan luar negeri kang nduwèni anggota luwih saka 300 ilmuwan dhoktor sadonya.[2]

Suharna Surapranata iku perintis Yayasan Pendidikan Nurul Fikri.[3] Suharna Surapranata tau kerja dadi peneliti ing Badan Tenaga Atom Nasional (Batan).[3] Saliyané iku, Suharna uga tau kerja dadi dhosen FMIPA UI, lan melu Pendidikan Kepemimpinan Nasional Lemhanas KSA X nalika taun 2002.[3]

Suharna iku dadi anggota DPR kanggo periode 2009-2014.[2] Suharna lolos ing Senayan saka Laladan Pemilihan Jabar I (Kutha Bandung lan Cimahi).[2] Suharna iku nduwé anak kang cacahé 10.[2] Suharno iku uga anggota saka kang ngrintis Parté Keadilan (PK) nalika taun 1998.[2] Parté iki banjur owah jenengé dadi Parté Keadilan Sejahtera (PKS).[2] Sadurunge ndueni karir dadi politisi, Suharna iku dadi salah sijine aktivis masjid kampus.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)techno.okezone.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)