Darwin Zahedy Saleh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Darwin Zahedy Saleh
Mentri Energi lan Sumber Daya Mineral Républik Indonésia 13
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Purnomo Yusgiantoro
Rerincèn priangga
Lair (1960-10-29) Oktober 29, 1960 (umur 57)
Indonésia Indragiri Hilir, Riau, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Darwin Zahedy Saleh (lair ing Indragiri Hilir, Riau, 29 Oktober 1960; umur 57 taun).[1] Darwin Zahedy Saleh iku ékonom lan pulitikus kang njabat Menteri Energi dan Sumber Daya Mineral Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Darwin Saleh duwé karir ing donyané akadhemisi kanthi dadi dhosén ing Universitas Indonésia lan konsultan keuangan, manajemen, lan perbankan.[1]

Darwin Zahedy Saleh iku Ketua DPP Dhémokrat Babagan Ékonomi lan Keuangan.[2] Saliyané aktif ing babagan pulitik, Darwin uga dadi dhosen lan staf ahli dekan ing Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia (FEUI).[2] Pendhidhikan pungkasan Darwin ya iku S3 saka program dhoktor FEUI.[2] Sadurunge nduwé gelar S3, Darwin Saleh kuliyah S2 ing babagan Administrasi Bisnis ing Middle Tennessee State University (MTSU), Tennessee, AS, lan S1 Ilmu Ékonomi ing FEUI.[2]

Darwin dadi peserta kang kapisan ing audisi dina kang kaping loro calon mentri Kabinet Indonésia Bersatu jilid II.[2] Darwin teka ing Puri Cikeas, Bogor nalika Minggu 18 Oktober 2009 kurang luwih jam 09.45.[2] Nalika iku Darwin dikongkon ngundhakaké investasi ing Indonésia.[2] Iki kang dadi poin nalika omong-omongan karo Susilo bambang Yudhoyono.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h bisnis.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)