Purnomo Yusgiantoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Purnomo Yusgiantoro
Kabinet purnomo.jpg
Menteri Pertahanan Republik Indonesia 24
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Juwono Sudarsono
Menteri Energi dan Sumber Daya Mineral Republik Indonesia 12
Lungguh
23 Agustus 2000 – 9 Agustus 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Susilo Bambang Yudhoyono
Lungguh
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Sukarnoputri
Lungguh
20 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kagantèni Darwin Zahedy Saleh
Rerincèn priangga
Lair (1951-06-16) Juni 16, 1951 (umur 66)
Indonésia Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Sisihan Sri Murniati Sachro
Anak Luky A. Yusgiantoro
Inka B. Yusgiantoro
Filda C. Yusgiantoro
Almamater Institut Teknologi Bandung
Universitas Colorado
Colorado School of Mines
Lemhannas
Agama Katulik Roma

Prof. Ir. Purnomo Yusgiantoro MSc., MA., Ph.D. (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 16 Juni 1951; umur 66 taun).[1] Purnomo Yusgiantoro duwé bojo kang jenengé Sri Murniati Sachro.[2] Sri Murniarto Sachro iku anak kang kaping enem saka kulawarga Sachro.[2] Purnomo Yusgiantoro iku Menteri Pertahanan wiwit 22 Oktober 2009.[2] Sadurungé Purnomo tau njabat dadi Menteri Energi dan Sumber Daya Mineral nalika taun 20002009.[2] Dr. Ir. Purnomo Yusgiantoro, MA, MSC iku Menteri Energi lan Sumber Daya Mineral ing Kabinet Indonésia Bersatu.[2] Yusgiantoro iku lulusan taun 1974 saka Institut Teknologi Bandung lan éntuk gelar dhoktor ing babagan ékonomi mineral/sumber daya alam saka Colorado School of Mines, Colorado, Amérika Sarékat nalika taun 1988.[2]

Purnomo njabat dadi Menteri Energi dan Sumber Daya Mineral ing akir Agustus taun 2000.[2] Kanggoné Purnomo, masalah ènergi dan sumber daya mineral pancen dudu bab kang anyar manéh.[2] Purnomo tau makarya ing perusahaan lenga lan tau dadi penasihat Menteri Pertambangan dan Energi (1993-1998).[2] Ing kalangan masarakat ènergi internasional Purnomo tau dadi Gubernur OPEC (Organization of Petroleum Exporting Countries) kalamangsa 1996-1998.[2] Purnomo iku anak pambarep saka sadulur kang cacahé loro.[2] Purnomo ngrampungaké sekolah dhasar nganti menengah ing kutha Semarang.[2] Sawisé lulus saka Loyola nalika taun 1970, Purnomo lunga ing Bandung.[2] Ing kutha kembang iki, Purnomo ditampa kuliyah ing Fakultas Perminyakan Institut Teknologi Bandung (ITB) lan nalika taun 1974, Purnomo éntuk gelar insinyur perminyakan saka ITB.[2] Sawisé iku, Purnomo banjur nglamar gawéan ing Basic Earth Science System (BESSI), salah sijiné perusahaan sumber daya mineral ing Colorado, Amérika lan ditampa makarya ing prusahaan iki.[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan kang dilakoni Purnomo Yusgiantoro.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Karir kang dilakoni Purnomo Yusgiantoro.[2]

  • Guru Besar Ékonomi Unika Atma Jaya ing Jakarta (2002) lan Institut Teknologi Bandung (2009)
  • Ketua ASEAN Meeting on Economic Ministers (AMEM) on Energy
  • Sekretaris Jenderal dan Présidhèn OPEC, 2004.
  • Ketua Dewan Komisaris Pamaréntah kanggo Pertamina (DKPP), 2000-2002
  • Wakil Gubernur Lemhannas, 1998-2000.
  • Penaséhat/Staf Khusus Menteri Pertambangan dan Energi, Kabinet Pangyasa VI, 1993-1998.
  • Gubernur OPEC, Wina, Austria, 1996-1998.
  • Ketua Kelompok Kerja II Babagan Pemasaran Dalam dan Luar Negeri, Dewan Komisaris Pamaréntah kanggo Pertamina (DKPP), 1993-1998.
  • Tim Ahli PAH (Panitia AdHoc) I, Badan Pekerja MPR-RI dalam mempersiapkan GBHN PELITA VII, 1997-1998.
  • Kelompok Kerja Dewan Pertahanan dan Keamanan Nasional (Wanhankamnas), dalam mempersiapkan GBHN PELITA VII.
  • Anggota Panitia Departemen Pertambangan dan Energi, dalam menyusun GBHN Sektor Pertambangan dan Energi PELITA VII.
  • Pengajar berbagai kursus kepemimpinan: LEMHANNAS, SESKOGAB, SUSPIM Pertamina dan PLN, SESPANAS, Kursus Atase Pertahanan Dephankam.
  • Ketua/Anggota Delegasi RI dalam Pertemuan Multilateral: APEC, UNCTAD, UNDP, ESCAP, OPEC, Produsen-Konsumen, ASEAN,
  • Ketua/Anggota Delegasi RI dalam Pertemuan Bilateral: Australia, Jepang, Amérika, Nurwègen, Koréa Kidul, Taiwan, Kanada.
  • Konsultan Domestik/Internasional: Sumber Daya Alam (SDA), Ékonomi Pangyasa dan Manajemen Keuangan.
  • Bareng karo pengarang liyané ing buku Metodologi Ékonomi (dadi penyunting DR. Syahrir)
  • ngarang buku: Manajemen Keuangan Internasional
  • ngarang buku: Ékonomi Energi: Téyori dan Praktek.
  • ngarang buku: Perékonomian Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)