Abdurrahman Wahid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
K. H.
Abdurrahman Wahid
Abdurrahman Wahid

Mangsa Kalenggahan
20 Oktober 1999 – 23 Juli 2001
Pangageng sadurungé Bacharuddin Jusuf Habibie
Pengganti Megawati Sukarnoputri

Lair 7 September 1940
Jombang, Jawa Timur
Surud 30 Desember 2009
Jakarta
Partai pulitik Parté Kebangkitan Bangsa
Pasangan Shinta Nuriyah
Anak Alissa Qotrunnada, Zannuba Ariffah Chafsoh (Yenny), Anita Hayatunnufus, dan Inayah Wulandari
Agama Islam
Situs resmi http://www.gusdur.net

KH Abdurrahman Wahid, akrab diundang Gus Dur (dipunlairaken ing Jombang, Jawa Timur, 7 September 1940 – surud ing Jakarta, 30 Desember 2009 kanthi umur 69 taun; lair kanthi jeneng Abdurrahman Addakhil[1]) iku tokoh Muslim Indonésia lan pamimpin pulitik sing dadi Presiden Indonésia sing kapapat wiwit taun 1999 nganti 2001. Gus Dur minangka ketua Nahdlatul Ulama lan sing ngadegaké Parté Kebangkitan Bangsa (PKB). Wahid nggantèkaké Presiden B. J. Habibie sawisé kapilih déning MPR asil Pemilu 1999. Mangsa kapresidenan sing diwiwiti tanggal 20 Oktober 1999 dipungkasi jroning Sidang Istimewa MPR taun 2001 tangal 23 Juli 2001, kapemimpinan digantèkaké déning wakilé ya iku Megawati Soekarnoputri sawisé mandat dijabel déning MPR.

Abdurrahman Wahid ngayahi pamaréntahan dibantu déning para mentri jroning Kabinet Persatuan Nasional.

Kehidupan awal[sunting | besut sumber]

Abdurrahman Wahid lahir pada hari ke-4 dan bulan ke-8 kalender Islam tahun 1940 di Denanyar Jombang, Jawa Timur dari pasangan Wahid Hasyim dan Solichah. Terdapat kepercayaan bahwa ia lahir tanggal 4 Agustus, namun kalender yang digunakan untuk menandai hari kelahirannya adalah kalender Islam yang berarti ia lahir pada 4 Sya'ban, sama dengan 7 September 1940.


Gus Dur tilar donya dina Rebo tanggal 30 Desember 2009.[2]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Catatan sikil[sunting | besut sumber]

Daftar pustaka[sunting | besut sumber]

  • Barton, Greg (2002). Abdurrahman Wahid: Muslim Democrat, Indonésian President. Singapore: UNSW Press. ISBN 0-86840-405-5. 

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Didhisiki déning:
B. J. Habibie
Presiden Républik Indonésia
1999-2001
Diganti déning:
Megawati Soekarnoputri

Cithakan:Presiden Indonésia