Sinta Nuriyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sinta Nuriyah
Sinta Nuriyah.jpg
Ibu Nagara Indonésia 4
Linggih
20 Oktober 1999 – 23 Juli 2001
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kang sadurungé Hasri Ainun Habibie
Kang sawisé Taufiq Kiemas
Rerincèn dhiri
Lair (1948-03-08) Maret 8, 1948 (umur 71)
Indonésia Jombang, Jawa Timur, Indonésia
Bangsa Indonésia
Sisihan Abdurrahman Wahid
Anak Alissa Qotrunnada
Zannuba Ariffah Chafsoh
Anita Hayatunnufus
Inayah Wulandari
Agama Islam

Sinta Nuriyah utawi Sinta Nuriyah Wahid lair ing Jombang, 8 Maret 1948 inggih punika "Ibu Negari" (first lady) kaping sekawan Indonésia.[1] Panjenenganipun punika garwanipun Présidhèn Indonésia Gus Dur.[1][2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Gus Dur tanggal 11 September 1971, lan gadhah putri sekawan cacahipun: Alissa Qotrunnada Munawaroh (Lissa), Zannuba Arifah Chafsoh (Yenny), Anita Hayatunnufus (Nita), lan Inayah Wulandari (Ina).[1] Pendidikan pungkasan Sinta Nuriyah inggih punika Program S-2 Studi Kajian bab Pawestri, Universitas Indonésia.[1] Ibu Negari kaping sekawan punika sampun kulinten ngadhepi garwanipun, Gus Dur, ingkang kontroversial.[1] Saéngga nalika Gus Dur boten gumun nalika MPR RI taun 1999 ngangkat Gus Dur minangka Présiden kaping sekawan Indonésia.[1] Panjenenganipun ugi boten ngraos kicalan nalika déning lembaga lan anggota ingkang sami, MPR ing taun 2001 ngléngséraken garwanipun saking kursi présidhèn.[1]

Sadèrèngipun Gus Dur dados menapa-menapa, lajeng dados Ketua Umum PBNU (1984-1999), dados présiden, lan wangsul malih dados anggota masarakat biyasa, dados tokoh pejuang Dhémokrasi, perdamean, lan multikulturalisme ing nagari Indonésia ingkang pluralistik punika, Sinta Nuriyah tetep sami sikapipun.[1] Panjenenganipun boten nateh owah sikapipun.[1] Kalebet nalika garwanipun dados présiden, nalika wonten dipunisukaken selingkuh kaliyan wanodya sanès, Sinta Nuriyah tetep mantep kaliyan sikapun ingkang pitados kaliyan kasaenanipun Gus Dur.[1]

Sapunika Sinta Nuriyah dados salah satunggalipun tokoh ingkang tansah nyengkuyung nagari Indonésia supados ngelestantunaken karukunan, toléransi, ngurmati sadaya agami.[2][3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sinta Nuriyah dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  2. a b Isteri Gus Dur Minta Umat Beragama Bersatu dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  3. Sinta Nuriyah Ajak Bangsa Indonésia Jaga Kerukunan dipunundhuh tanggal 9 Agustus 2011)


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sinta Nuriyah