Taufiq Kiemas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
H. Muhammad Taufik Kiemas
Taufiq Kiemas Crop.jpg
Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat 12
Lungguh
1 Oktober 2009 – 8 Juni 2013
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Hidayat Nur Wahid
[[Daftar ibu dan bapak nagara Indonésia|Bapak Nagara Indonésia]] 5
Lungguh
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kadhisiki Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Kagantèni Hj. Ani Yudhoyono
Rerincèn priangga
Lair (1942-12-31)Dhésèmber 31, 1942
 Jepang Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Pati Juni 8, 2013(2013-06-08) (umur 70)
Cithakan:Country data singapura Singapura
Bangsa Indonésia
Parté pulitik PDI Perjuangan (PDI-P)
Sisihan Megawati Soekarnoputri
Anak Puan Maharani
Wong tuwa Tjik Agus Kiemas dan Hamzathoen Roesyda
Almamater SMA Negeri 2 Palembang
Agama Islam

Muhammad Taufik Kiemas angsal gelar Datuk Basa Batuah langkung kawentar kaliyan asma Taufik Kiemas (lair ing Jakarta, 31 Dhésèmber 1942 – pati ing Singapura, 8 Juni 2013 ing yuswa 70 taun) inggih punika pulitikus Indonésia. Panjenenganipun njabat dados Ketua MPR RI periode 2009–2014, ananging nalika masa jabatan, panjenenganipun ninggal dunya (8 Juni 2013). Taufiq Kiemas punika garwa saking Presiden ke-5 Républik Indonésia, Megawati Soekarnoputri.

Pulitik[besut | besut sumber]

Taufiq Kiemas miwiti karier pulitik nalika wonten ing bangku mahasiswa, panjenengnipun mlebet GMNI. Sasampunipun panjenenganipun ugi tumut sarta wonten ing Parté Dhémokrasi Indonésia ugi kapilih dados anggota DPR/MPR-RI nalika taun 1992. Salaminipun masa Orde Baru, karier pulitikipun asring dikebiri déning pihak ingkang kagungan kuasa. Karier pulitikipun mulai sukses nalika rezim Soeharto lengser. Nalika pemilu 1999, Parté Dhémokrasi Indonésia Perjuangan (PDI Perjuangan) dados juwaranipun. Kamenangan punika ndadosaken garwanipun dados Wakil Presiden lajeng dados Presiden Indonésia kaping gangsal.

Panjenenganipun ingkang dados tokoh penting wonten ing parté punika nate dipundhapuk dados Ketua Dewan Pertimbangan Pusat (Deperpu). Panjenenganipun uga nate kapilih dados anggota DPR periode 2009–2014 saking PDI-Perjuangan kagem Laladan Pemilihan Jawa Barat II.

Panjenenganipun ingkang kawentar dados pulitikus, asring mlebet wonten ing seratan buku. Kadosta buku seratan saking Derek Manangka ingkang irah-irahanipun Jurus Dan Manuver Pulitik Taufiq Kiemas: Memang Lidah Tidak Bertulang ingkang sampun diterbitaken nalika taun 2009.

Bebungah[besut | besut sumber]

Karya[besut | besut sumber]

  • Tanpa Rakyat Pemimpin tak Berarti Apa-apa: Jejak Langkah 60 tahun Taufiq Kiemas, Pustaka Sinar Harapan, 2002

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Hidayat Nur Wahid
Ketua MPR
2009-2013
Diganti déning:
jabatan lowong
Sing mengku  sadurungé:
Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Bapak Nagara Républik Indonésia
2001-2004
Diganti déning:
Hj. Ani Bambang Yudhoyono

Cithakan:Ibu Nagara Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taufiq_Kiemas&oldid=1099273"