Taufiq Kiemas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
H. Muhammad Taufik Kiemas
Taufiq Kiemas

Mangsa Kalenggahan
1 Oktober 2009 – 8 Juni 2013
Pangageng sadurungé Hidayat Nur Wahid

Mangsa Kalenggahan
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Pangageng sadurungé Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Pengganti Hj. Ani Yudhoyono

Lair (1942-12-31)Désèmber 31, 1942
Flag of Japan.svg Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Surud Juni 8, 2013(2013-06-08) (aged 70)
Flag of Singapore.svg Singapura
Kabangsan Indonésia
Partai pulitik PDI Perjuangan (PDI-P)
Pasangan Megawati Soekarnoputri
Anak Puan Maharani
Almamater SMA Negeri 2 Palembang
Agama Islam

Muhammad Taufik Kiemas angsal gelar Datuk Basa Batuah langkung kawentar kaliyan asma Taufik Kiemas (dipunlairaken ing Jakarta, 31 Desember 1942 – surud ing Singapura, 8 Juni 2013 kanthi umur 70 taun) inggih punika pulitikus Indonésia. Panjenenganipun njabat dados Ketua MPR RI periode 2009–2014, ananging nalika masa jabatan, panjenenganipun ninggal dunya (8 Juni 2013). Taufiq Kiemas punika garwa saking Presiden ke-5 Républik Indonésia, Megawati Soekarnoputri.

Pulitik[sunting | besut sumber]

Taufiq Kiemas miwiti karier pulitik nalika wonten ing bangku mahasiswa, panjenengnipun mlebet GMNI. Sasampunipun panjenenganipun ugi tumut sarta wonten ing Parté Dhémokrasi Indonésia ugi kapilih dados anggota DPR/MPR-RI nalika taun 1992. Salaminipun masa Orde Baru, karier pulitikipun asring dikebiri déning pihak ingkang kagungan kuasa. Karier pulitikipun mulai sukses nalika rezim Soeharto lengser. Nalika pemilu 1999, Parté Dhémokrasi Indonésia Perjuangan (PDI Perjuangan) dados juwaranipun. Kamenangan punika ndadosaken garwanipun dados Wakil Presiden lajeng dados Presiden Indonésia kaping gangsal.

Panjenenganipun ingkang dados tokoh penting wonten ing parté punika nate dipundhapuk dados Ketua Dewan Pertimbangan Pusat (Deperpu). Panjenenganipun uga nate kapilih dados anggota DPR periode 2009–2014 saking PDI-Perjuangan kagem Laladan Pemilihan Jawa Barat II.

Panjenenganipun ingkang kawentar dados pulitikus, asring mlebet wonten ing seratan buku. Kadosta buku seratan saking Derek Manangka ingkang irah-irahanipun Jurus Dan Manuver Pulitik Taufiq Kiemas: Memang Lidah Tidak Bertulang ingkang sampun diterbitaken nalika taun 2009.

Bebungah[sunting | besut sumber]

Karya[sunting | besut sumber]

  • Tanpa Rakyat Pemimpin tak Berarti Apa-apa: Jejak Langkah 60 tahun Taufiq Kiemas, Pustaka Sinar Harapan, 2002

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Hidayat Nur Wahid
Ketua MPR
2009-2013
Diganti déning:
jabatan lowong
Sing mengku  sadurungé:
Hj. Shinta Nuriyah Wahid
Bapak Nagara Républik Indonésia
2001-2004
Diganti déning:
Hj. Ani Bambang Yudhoyono

Cithakan:Ibu Nagara Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taufiq_Kiemas&oldid=1053850"