Puan Maharani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Puan Maharani
220px
Menteri Koordinator Bidang Pembangunan Manusia dan Kebudayaan Indonesia 16
Wiwit linggih
27 Oktober 2014
Présidhèn Joko Widodo
Kang sadurungé Agung Laksono
Ketua Fraksi PDI-P DPR RI
Linggih
23 Januari 2012 – 27 Oktober 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Kang sadurungé Tjahjo Kumolo
Kang sawisé Olly Dondokambey
Rerincèn dhiri
Lair (1973-09-06) Sèptèmber 6, 1973 (umur 46)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Bangsa Indonésia Indonesia
Parté pulitik PDI-Perjuangan
Sisihan Hapsoro Sukmonohadi
Alur Soekarno (kakek)
Megawati Soekarnoputri (ibu)
Anak Diah P.O.P Hapsari
Praba D.C.K Soma
Wong tuwa Taufiq Kiemas
Megawati Soekarnoputri
Almamater Universitas Indonesia
Profési Politikus
Agama Islam
Tandha tangan Tandha tangané Puan Maharani

Puan Maharani (lair ing Jakarta, 6 Sèptèmber 1973; umur 46 taun)[1] ya iku politisi ing Indonesia sing njabat minangka Menteri koordinator kanggo Pembangunan Manungsa lan Kabudayan Republik Indonesia ing Kabinèt Karya (2014-2019). Puan wis tau njabat minangka Ketua Fraksi PDI-Perjuangan ing DPR RI taun 2012 - 2014. Ing DPR RI, Puan Maharani ana ing Komisi VI, kang ngawasi BUMN, Dagang, Koperasi lan usaha cilik, uga minangka anggota saka badan kelengkapan dewan BKSAP (Badan Kerja Sama Antar Parlemen), lan uga minangka Ketua PDI Perjuangan ing DPR nggantosaken Tjahjo Kumolo sing wis njabat sangang taun [2].

Cacahipun Présidhèn Républik Indonésia ingkang kapisan Soekarno lan putrinipun saking Présidhèn RI kaping 5 ya iku Megawati Soekarnoputri saking perkawinanipun dhateng Taufiq Kiemas. Puan sampun mengertos dunya politik seka umur iseh enom. Piyambakipun minangka Sarjana Ilmu Komunikasi saking Universitas Indonesia lan piyambakipun nerusaken tradisi politik ing kulawarga Soekarno.

Cilikane[besut | besut sumber]

Nganti sekolah SD (SD), Puan Maharani urip kanthi cara normal sanajan dheweke putu saka Proklamator Bung Karno. Puan Maharani wiwit kenal donya politik nalika dheweke ana ing SMP nalika ibune Megawati wiwit aktif maneh ing politik Indonesia. Wektu iki Megawati wiwit lelungan mubengi Indonesia kanthi asring lan sethitik mbaka sethithik Puan Maharani wiwit ndelok kepiye carane politisi nyambut gawe.

Mangsa sekolah (SMA), Puan Maharani wiwit nyaksiake lan ngancani langsung ibune ing kegiyatan poilitik. Malah Puan Maharani wis nyakseni nalika ibune, Megawati, dikonfrontasi dening utusan penguasa sing ngelarang dheweke mlebu struktur PDI . Seka kadadeyan iku, Puan Maharani sinau babagan ketenangan ngadepi tekanan politik kanthi tenang lan tetep berjuang.

Diwasa[besut | besut sumber]

Wektu kuliah Puan Maharani ing Departemen Komunikasi FISIP Universitas Indonesia ditindakake kaya siswa wadon liyane. Puan Maharani uga nduweni kesempatan kanggo magang ing majalah Forum Keadilan lan ngrasakake tantangane dunya jurnalistik kayata ngolek nara sumber lan kegiyatan kantor sadurunge majalah dicetak.

Sawise Puan Maharani terus ndampingi ibune, nyakseni lan sinau saka ibune, Megawati, nalika dheweke melu macem-macem-macem peristiwa politik sing nglairake PDI-Perjuangan. Kanthi mangkono, nalika aktivis lan reformis nglumpuk ing omah Kebagusan, Puan Maharani ana ing kono kanggo ngrungokake macem-macem rembugan kalebu mbantu ing ndapur.

Puan Maharani uga melu bisnis keluarga, uga terus ngiringi ibune, Megawati, ing macem-macem acara politik, kalebu wektu lahire PDI-P. Puan Maharani pirang-pirang kesempatan diajak mlebu donya politik, nanging dheweke rumangsa durung wayahe amarga bocah loro mau isih butuh diiringi wong tuwane.

Mlebu Donya Politik[besut | besut sumber]

Ing taun 2006 Puan Maharani wiwit aktif ing organisasi politik. Kapisan dadi anggota DPP KNPI Urusan Luar Negeri . Puan Maharani pungkasanipun nyalonake awake kanggo anggota legislatif ing Pemilu 2009 saka Dapil Jawa Tengah V ( Surakarta, Sukoharjo, Klaten lan Boyolali ). Puan Maharani pungkasanipun kapilih kanthi swara nomer loro paling akeh ing tingkat nasional, ya iku 242,504 swara. [3] .

Ing PDI Perjuangan, Puan Maharani dipercaya dadi Ketua Divisi Politik & Hubungan antar-Institusi sing nduweni peran strategis

Rujukan[besut | besut sumber]