Kabupatèn Klathèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Klaten.png
Lambang {{{nama}}}
Moto: Klaten Bersinar


{{{peta}}}
Peta lokasi {{{nama}}} di Jawa Tengah
Koordinat: 7°32’19” LS-7°48’33” LS 110°26’14” BT-110°47’51” BT
Propinsi Jawa Tengah
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 793.638.525.000,-(2011)[1]
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}} (2003)
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0272
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.klatenkab.go.id/

Kabupatèn Klathèn (basa Indonésia Kabupatèn Klaten) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih lor DIY, kutha Klathèn iku kutha krajan kabupatèné. Amba wewengkon Kabupatèn iki ± 655,56 km².

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Miturut géografi Kabupatèn Klathèn papané antarané 110o30'-110o45' bujur wétan lan 7o30'-7o45' lintang kidul.

Jembaring wewengkon kabupatèn Klathèn ana 665,56 km2. Ing sisih wétan mawates karo kabupatèn Sukaharja. Ing sisih kidul mawatesan karo kabupatèn Gunung Kidul (Daerah Istimewa Yogyakarta). Ing sisih kulon mawatesan karo kabupatèn Sléman (Daerah Istimewa Yogyakarta) lan ing sisih lor mawatesan karo kabupatèn Boyolali.

Miturut topografi, kabupatèn Klathèn tlatahé kapérang dadi panggonan ing antaraning gunung Merapi lan pagunungan Sewu lan dhuwuré antara 75-160 mèter ing dhuwuré sagara sing kapérang dadi tlatah ing pèrèng Gunung Merapi di pérangan utara areal miring, wewengkon datar dan wewengkon berbukit di pérangan selatan.

Ditinjo saka dhuwuré, tlatah kabupatèn Klathèn tumata saka dataran lan pagunungan, lan nggone ana ing dhuwur sing béda-béda, yeku 9,72% panggonane ana ing dhuwur 0-100 mèter saka sagara. 77,52% ana ing dhuwur 100-500 mèter saka sagara lan 12,76% nggone ana ing dhuwur 500-1000 mèter saka sagara.

Kahanan iklim Kabupatèn Klathèn kalebu iklim tropis karo mangsa udan lan mangsa kalaron silih ganti sadawaning taun, témperatur udara rata-rata 28-30o Celsius lan curah udan rata-rata kurang luwih 153 mm saben sasi karo curah udan dhuwur dhéwé sasi Januari (350mm) lan curah udan ngisor dhéwé sasi Juli (8mm).

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Klathen ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan 401 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Klathen ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ "Perpres No. 6 Tahun 2011". 2011-02-17. Dijupuk 2011-05-23.