Kabupatèn Klathèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Klathèn
Kabupatèn
Lambang Klaten.png
Lambang
Sesanti: Klaten Bersinar
Koordhinat: 7°39′28″S 110°39′52″E / 7.657893°S 110.6645683°E / -7.657893; 110.6645683Koordhinat: 7°39′28″S 110°39′52″E / 7.657893°S 110.6645683°E / -7.657893; 110.6645683
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kutha krajan Klathèn
Kacamatan[2]
Papréntahan
 • Bupati Hj. Sri Hartini, S.E.[3]
Laladan
 • Gunggung 655.56 km2 (253.11 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 1.158.795 [1]
Zona wektu WIK (UTC+7)
Situs wèb klatenkab.go.id (ing basa Indonésia)

Kabupatèn Klathèn (basa Indonésia Kabupatèn Klaten) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih lor DIY, kutha Klathèn iku kutha krajan kabupatèné. Amba wewengkon kabupatèn iki ± 655,56 km².

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Miturut géografi Kabupatèn Klathèn papané antarané 110o30'-110o45' bujur wétan lan 7o30'-7o45' lintang kidul.

Jembaring wewengkon kabupatèn Klathèn ana 665,56 km2. Ing sisih wétan mawates karo kabupatèn Sukaharja. Ing sisih kidul mawatesan karo kabupatèn Gunungkidul (Daerah Istimewa Yogyakarta). Ing sisih kulon mawatesan karo kabupatèn Sléman (Daerah Istimewa Yogyakarta) lan ing sisih lor mawatesan karo kabupatèn Boyolali.

Miturut topografi, kabupatèn Klathèn tlatahé kapérang dadi panggonan ing antaraning gunung Merapi lan pagunungan Sewu lan dhuwuré antara 75-160 mèter ing dhuwuré sagara sing kapérang dadi tlatah ing pèrèng Gunung Merapi di pérangan utara areal miring, wewengkon datar dan wewengkon berbukit di pérangan selatan.

Ditinjo saka dhuwuré, tlatah kabupatèn Klathèn tumata saka dataran lan pagunungan, lan nggone ana ing dhuwur sing béda-béda, yeku 9,72% panggonane ana ing dhuwur 0-100 mèter saka sagara. 77,52% ana ing dhuwur 100-500 mèter saka sagara lan 12,76% nggone ana ing dhuwur 500-1000 mèter saka sagara.

Kahanan iklim Kabupatèn Klathèn kalebu iklim tropis karo mangsa udan lan mangsa kalaron silih ganti sadawaning taun, témperatur udara rata-rata 28-30o Celsius lan curah udan rata-rata kurang luwih 153 mm saben sasi karo curah udan dhuwur dhéwé sasi Januari (350mm) lan curah udan ngisor dhéwé sasi Juli (8mm).

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Klathèn ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan 401 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Klathèn ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ [1]. Retrieved 12 Dhésèmber 2017 (ing basa Indonésia)
  2. ^ [2] Retrieved on 27 November 2017.
  3. ^ [3]. Retrieved 12 Dhésèmber 2017. (ing basa Indonésia)