Kabupatèn Klathèn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
{{{nama}}}
Lambang Klaten.png

Lambang {{{nama}}}
{{{peta}}}

Peta lokasi {{{nama}}}
Koordinat : 7°32’19” LS - 7°48’33” LS 110°26’14” BT - 110°47’51” BT
Motto: Klaten Bersinar
Provinsi Jawa Tengah
Kutha krajan Klathèn
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0272
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 793.638.525.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.klatenkab.go.id/

Kabupatèn Klathèn (basa Indonésia Kabupatèn Klaten) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisih lor DIY, kutha Klathèn iku kutha krajan kabupatèné. Amba wewengkon Kabupatèn iki ± 655,56 km².

Sajarah[besut | besut sumber]

Geografis[besut | besut sumber]

Miturut géografi Kabupatèn Klathèn papané ing antara 110o30'-110o45' bujur wetan lan 7o30'-7o45' lintang kidul.

Jembaring wewengkon kabupatèn Klathèn ana 665,56 km2. Ing sisih wétan mawates karo kabupatèn Sukaharja. Ing sisih kidul mawatesan karo kabupatèn Gunung Kidul (Daerah Istimewa Yogyakarta). Ing sisih kulon mawatesan karo kabupatèn Sleman (Daerah Istimewa Yogyakarta) lan ing sisih lor mawatesan karo kabupatèn Boyolali.

Miturut topografi, kabupatèn Klathèn tlatahé kabagi dadi panggonan ing antaraning gunung Merapi lan pegunungan Sewu lan dhuwure antara 75-160 meter ing dhuwure sagara sing kabagi dadi tlatah ing lereng Gunung Merapi di bagian utara areal miring, wewengkon datar dan wewengkon berbukit di bagian selatan.

Ditinjo saka dhuwure, tlatah kabupatèn Klathèn tumata saka dataran lan pagunungan, lan nggone ana ing dhuwur sing beda-beda, yeku 9,72% panggonane ana ing dhuwur 0-100 meter saka sagara. 77,52% ana ing dhuwur 100-500 meter saka sagara lan 12,76% nggone ana ing dhuwur 500-1000 meter saka sagara.

Kahanan iklim Kabupatèn Klathèn kalebu iklim tropis karo mangsa udan lan mangsa kalaron silih ganti sadawaning taun, temperatur udara rata-rata 28-30o Celsius lan curah udan rata-rata kurang luwih 153 mm saben sasi karo curah udan dhuwur dhewe sasi Januari (350mm) lan curah udan ngisor dhewe sasi Juli (8mm).

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Klathen ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan 401 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Klathen ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]