Kabupatèn Sukaharja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Sukaharja
Lambang Kabupatèn Sukaharja
Lambang Sukaharja
Sesanti: "Maju Aman Konstitusional Mantap Unggul Rapi (Makmur)"
Locator Kabupaten Sukoharjo.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Sukaharja
Bupati: Bambang Kiranto
Wakil Bupati: ...
Jembar
 -Total:

444,666 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

12
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

...
+/-... / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Sukaharja iku kabupatèn ing tengahé Provinsi Jawa Tengah lan kabupatèn paling cilik kapindho ing Jawa Tengah, ambané ana 446,666 km².

Kabupatèn Sukaharja madeg tanggal 15 Juli 1946 kapungkur, kang nalika iku kahanan laladane isih sepi lan durung maju.[1] Jeneng Kabupatèn Sukaharja asalé saka tembung bumi sing tansah asung “Suka” (Jawa=seneng) lan “Raharja” (makmur).[1] Saka owah gingsir tembung banjur malih jeneng Sukaharja, saka teges laladan kang bisa gawé seneng lan makmur.[1] Mula pemda Sukaharja banjur migunakaké sesanti – pangyasa: SUKAHARJA MAKMUR saka tembung Sukoharjo Maju-Aman-Konstitusional-Mantap-Unggul-Rapi.[1]

Kabupatèn Sukaharja iku jalur transit transportasi, karo terminal Kartasura sing kaanggep dadi punjer transit kendaraan sing bakal nganggo jalur lor liwat Semarang lan uga jalur kidul liwat Ngayogyakarta. Dadi bisa diarani poros Kawasan Joglosemar (Jogja, Sala lan Semarang).

Wates tlatah[besut | besut sumber]

  1. Sisih lor: Surakarta lan Kabupatèn Karanganyar
  2. Sisih wétan: Kabupatèn Karanganyar
  3. Sisih kidul: Kabupatèn Gunungkidul (DIY) lan Kabupatèn Wanagiri
  4. Sisih kulon: Kabupatèn Boyalali lan Kabupatèn Klathèn

Géografi[besut | besut sumber]

Panggonane antarané 7°32'17"-7°49'32" lintang kidul lan 110°42'06,79"-I I0°5T33.7" bujur wétan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sukaharja kadhiri saka 12 kacamatan:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Ature: Éman Soewarno. (1982). “Satleraman Kabupatèn Sukoharjo”. Yogyakarta: Djaka Lodang 04 Sabtu Paing 21 Juni 1997 Taun XXVII kaca 46