Kabupatèn Wanagiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wanagiri
Kabupatèn
Lambang Wonogiri.jpg
Lambang
Sesanti: Sabda Sakti Nugrahaning Praja
Koordhinat: 7°47′52″S 110°56′19″E / 7.7978518°S 110.9387418°E / -7.7978518; 110.9387418Koordhinat: 7°47′52″S 110°56′19″E / 7.7978518°S 110.9387418°E / -7.7978518; 110.9387418
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Gabung 19 Mèi 1741[1]
Kutha krajan Wanagiri
Kacamatan[2]
Pamaréntahan
 • Bupati Joko Sutopo[3]
Laladan
 • Gunggung 1.822.37 km2 (0.703 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 1,041,557
 • Pepadhet 570,000/km2 (1,500,000/sq mi)
Zona wektu WIK (UTC+7)
Situs wèb www.wonogirikab.go.id/web/index (ing basa Indonésia)

Kabupatèn Wanagiri iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan kidul. Kutha Wanagiri iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.822,37 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Kacamatan[besut | besut sumber]

Saiki Kabupatèn Wanagiri dipanggedhèni déning Bupati Joko Sutopo lan Wakil Bupati Edy Santosa, S.H. sing menang Pemilihan Umum Kepala Laladan kanggo mangsa kalungguhan 2015-2020. Kabupatèn Wanagiri ketata saking 25 kacamatan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanagiri ya iku:

Lambang lan sesanti[besut | besut sumber]

Lambang lan sesanti Kabupatèn Wanagiri dikukuhaké ing taun 1967. Sesanti sing uniné "Sabda Sakti Nugrahaning Praja" iki sawijining sengkalan sing bisa diartèkaké sabda= 7, sakti = 6, nugrahaning = 9, lan praja = 1 dadi taun 1967 Masèhi, taun ditetepakéné lambang lan sesanti iki.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ depdagri.go.id:Kabupatèn WONOGIRI (diaksès tanggal 6 Sèptèmber 2012)
  2. ^ [1] Retrieved on 27 November 2017.
  3. ^ [2]. Retrieved 27 November 2017. (ing basa Indonésia)

Pranala njaba[besut | besut sumber]