Kabupatèn Wanagiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Wanagiri
Lambang Wonogiri.jpg
Lambang Wanagiri
Sesanti: "Sabda Sakti Nugrahaning Praja"
240px
Dina Dadi: 19 Mèi 1741[1]
Kutha krajan: Wanagiri
Bupati: Joko Sutopo
Wakil Bupati: Edy Santosa, S.H.
Jembar
 -Total:

1.822,37 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

25 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.041.557 (2015)
+/-551 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Islam, Kajawèn, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Wanagiri (basa Indonésia Wonogiri) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan kidul, kutha Wanagiri iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.822,37 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Saiki Kabupatèn Wanagiri dipanggedhèni déning Bupati Joko Sutopo lan Wakil Bupati Edy Santosa, S.H. sing menang Pemilihan Umum Kepala Laladan kanggo mangsa kalungguhan 2015-2020. Kabupatèn Wanagiri ketata saking 25 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanagiri ya iku:

Lambang lan sesanti[besut | besut sumber]

Lambang lan sesanti Kabupatèn Wonogiri dikukuhaké ing taun 1967. Sesanti sing uniné "Sabda Sakti Nugrahaning Praja" iki sawijining sengkalan sing bisa diartèkaké sabda= 7, sakti = 6, nugrahaning = 9, lan praja = 1 dadi taun 1967 Masèhi, taun ditetepakéné lambang lan sesanti iki.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ depdagri.go.id:Kabupatèn WONOGIRI (diaksès tanggal 6 Sèptèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]