Kabupatèn Cilacap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cilacap
كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀
Kabupatèn
Lambang Cilacap.jpg
Lambang
Sesanti: Jala Bumi Wijaya Kusuma Çakti
Locator kabupaten cilacap.gif
Pernahé Cilacap ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Kutha krajanCilacap
Pamaréntahan
 • BupatiTatto Suwarto Pamuji
Laladan
 • Gunggung2.142,59 km2 (0.82.726 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung1.785.971
 • Pepadhet0.83/km2 (2.2/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Sundha, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Sundha lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 282 lan (+62) 280
Situs wèbwww.cilacapkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Cilacap (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ), iku salah sawijiné kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing pasisir kidul, kutha Cilacap iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.142,59 km² utawa hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap panggonane ana antarané 108o4’30” garis ujur wétan lan 7o30’-7°45’20” garis lintang kidul. Iklime iklim tropis, curah udan paling dhuwur ana ing sasi November lan ngisor dhéwé ing sasi Mèi. Temperatur maksimum 32,6o lan minimum 24,2 o.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap ketata saking 24 kacamatan, 269 désa lan 15 kalurahan. Pratélan kacamatan ing Kabupatèn Cilacap ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]