Kabupatèn Cilacap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cilacap
كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀
Kabupatèn
Lambang Cilacap.jpg
Lambang
Sesanti: Jala Bumi Wijaya Kusuma Çakti
Locator kabupaten cilacap.gif
Pernahé Cilacap ing Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kutha krajan Cilacap
Pamaréntahan
 • Bupati Tatto Suwarto Pamuji
Laladan
 • Gunggung 2.142,59 km2 (0.82.726 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung 1.785.971
 • Pepadhet 0.83/km2 (2.2/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Sundha, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Sundha lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 282 lan (+62) 280
Situs wèb www.cilacapkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Cilacap (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦖꦶꦭꦕꦥ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ چِلَچَڤْ), iku salah sawijiné kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing pasisir kidul, kutha Cilacap iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.142,59 km² utawa hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap panggonane ana antarané 108o4’30” garis ujur wétan lan 7o30’-7°45’20” garis lintang kidul. Iklime iklim tropis, curah udan paling dhuwur ana ing sasi November lan ngisor dhéwé ing sasi Mèi. Temperatur maksimum 32,6o lan minimum 24,2 o.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap ketata saking 24 kacamatan, 269 désa lan 15 kalurahan. Pratélan kacamatan ing Kabupatèn Cilacap ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]