Kabupatèn Cilacap

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Cilacap
Lambang Kabupatèn Cilacap
Lambang Kabupatèn Cilacap
Motto: "Cilacap Bercahaya (bersih, elok, rapi, ceria, hijau, aman, dan jaya)[1]"
232px
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Cilacap
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

2.142,50 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

23 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1,8 yuta
+/- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Cilacap iku salah sawijine kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasine ing pasisir kidul, kutha Cilacap iku kutha krajan kabupatène, kota-kota liyane :, lan liya-liyane. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± 2.142,50 km² utawa hektar.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Geografis[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap panggonane ana ing antara 108o4’30” garis bujur wetan lan 7o30’-7°45’20” garis lintang kidul. Iklime iklim tropis, curah udan paling dhuwur ana ing sasi November lan ngisor dhewe ing sasi Mei. Temperatur maksimum 32,6o lan minimum 24,2 o.

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Cilacap ketata saking 24 kacamatan, 269 désa lan 15 kalurahan. Dhaftar kacamatan ing Kabupatèn Cilacap ya iku:

Plesiran[sunting | besut sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ sosbud.kompasiana.com:Anehnya Slogan Kota (diaksès tanggal 6 Sèptèmber)

Pranala jaba[sunting | besut sumber]