Kabupatèn Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pekalongan
Lambang Pekalongan.jpg
Lambang Pekalongan
Sesanti: "Kutha Santri" (Sehat, Aman, Nyaman, Tertib, Rapih lan Indah)
Gambar:Locator kabupatèn pekalongan.png
Dina Dadi: 25 Agustus 1622/12 Robiu'l Awal 1042 H
Kutha krajan: Kajen
Bupati: Hj. Siti Qomariyah
Wakil Bupati: H. Wahyudi Pontco Nugroho
Jembar
 -Total:

1.085,73 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

19 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1,5 yuta
+/-/ km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Pekalongan iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing pantura, kutha Kajen iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.085,73 km² utawa hèktar. Kabupatèn Pekalongan dumunung ing jalur "Pantura" (Pasisir Utara Jawa).

Sajarah[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pekalongan resmi diadegaké miturut Undang-Undang Nomor 13 Taun 1950 ngenani pamaréntah Laladan Kabupatèn ing Provinsi Jawa Tengah, titiwanci: Dina Selasa Pon tanggal: 8 Agustus 1950 sing dikukuhaké ing Yogyakarta, déning Pemangku Jabatan Sementara Présidhèn Républik Indonésia Menteri Dalam Negeri SOESANTO TIRTOPRODJO lan Menteri Kehakiman A.G.PRINGGO DIGDO.

Miturut Undang-Undang mau pamaréntah Laladan Kabupatèn Pekalongan diwangun bebarengan karo 28 laladan liya, antarané: Semarang, Kendhal, Demak, Grobogan, Pekalongan, Pemalang, Tegal, Brebes, Pati, Kudus, Djepara, Rembang, Blora, Banjumas, Tjilatjap, Purbalingga, Banjarnegara, Magelang, Temanggung, Wonosobo, Purworejo, Kebumèn, Boyolali, Sragen, Sukoharjo, Karanganyar lan Wanagiri.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Banjarnegara
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pemalang
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Batang

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pekalongan ketata saking 19 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Pekalongan ya iku:

Wiyata[besut | besut sumber]

Wiyata Tinggi[besut | besut sumber]

  • Politeknik Muhammadiyah Pekalongan, Kajen Pekalongan
  • Akademi Keperawatan & Kebidanan (AKPERBID) Muhammadiyah Pekajangan Pekalongan

Wiyata Menengah[besut | besut sumber]

  • SMEA (Ékonomi) Yapenda Kedungwuni Pekalongan
  • STM (Tekhnik) Yapenda Wiradésa Pekalongan
  • SMA Muhammadiyah II Pekajangan Kedungwuni Pekalongan
  • SMK (Ékonomi) Muhamadiyah Bligo Buaran, Pekalongan
  • SMK (Ékonomi) NU Tirto, Pekalongan
  • SMK Islamiyyah Sapugarut Buaran, Pekalongan
  • STM Negeri Kedungwuni Pekalongan
  • SMA Negeri (Kajen, Kedungwuni, Wiradésa, Bojong, Talun, Doro) 6 kacamatan
  • MA Negeri Kedungwuni Pekalongan
  • MA Salafiyah Simbang Kulon, Buaran Pekalongan
  • SMA PGRI

Wiyata Dasar Menengah

Fasilitas Kaséhatan[besut | besut sumber]

  • Rumah Sakit Islam "RSI" Pekajangan ing Ambokembang
  • Rumah Sakit Umum Laladan "RSUD" Kraton ing kutha Pekalongan
  • Rumah Sakit Umum Laladan "RSUD" Pekalongan ing Kajen
  • Puskesmas wis ana ing kabèh kacamatan

Panganan lan Plesiran[besut | besut sumber]

  • Linggoasri
  • Petungkriyono Ragajambangan
  • Perkemahan dhusun Dranan, Yosorejo
  • Watu Ireng, Kandangserang
  • Pasisir Dhépok, Siwalan
  • Pasisir Wonokerto, Pekalongan
  • Plesiran Lolong, Karanganyar
  • Plesiran Rogoselo, Doro
  • Curug Muncar, Pekalongan
  • Lan liyané

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]