Madrasah Tsanawiyah Salafiyah Wanayasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Madrasah Tsanawiyah Salafiyah (MTsS) Wanayasa iku siji-sijiné pamulangan madya kapisan kang ana ing Désa Wanayasa, Kacamatan Buaran, Kabupatèn Pekalongan, Jawa Tengah, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

MTsS Wanayasa diyasa ing taun 1983. Panggoné ana ing Wanayasa gang 1. Ancasé ndadèkaké siswa-siswiné pribadi mawa ahlak mulya lan duwé akidah ahlussunnah wal jamaah.

Tujuan[besut | besut sumber]

  • Visi MTs Salafiyah Wonoyoso ya iku kawujude lulusan madrasah kang nduwé akhlaq ingkang mulya (karfimah), duwé prestasi lan duwé etos kerja kang dhuwur, kritis pikirane lan duwé wawasan Ahlussunnah Wal Jama’ah
  • Misi MTs Salafiyah Wonoyoso antarané:
  1. Ngembangake kemampuan dhasar siswa ingkang ndadèkaké muslim ingkang tangat, berkualitas lan supaya dadi teladan kanggo masarakat.
  2. Ngrembakakake kemampuan berfikir kritis lan sistematik kanggo angerteni perkembangan jaman.
  3. Ningkataken efektifitas belajar mengajar.
  4. Numbuhake semangat berkreatifitas, berakseptabilitas dan berprestasi. Ngrembakakake pemahaman keagamaan ingkang toleran, inklusif lan demokratis.
  5. ndadeake budaya madrasah ingkang bernuansa Ahlussunnah wal Jama’ah [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. : sejarah dan sistem pendidikan diundhuh tanggal 20 Juni 2012