Kabupatèn Sragèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     


Kabupatèn Sragèn
كابوڤاتين سراڮين
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦿꦒꦺꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Kabupatèn Sragèn
Lambang
Sesanti: ASRI
(Aman, Sehat, Rapi, Indah)
Locator kabupaten sragen.png
Pernahé Sragèn ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Kutha KrajanSragèn
Pamaréntahan
 • BupatiUntung Wiyono
 • Wakil BupatiAgus Faturahman
Laladan
 • Gunggung946,49 km2 (365,44 sq mi)
Cacah warga (2003)
 • Gunggung860,000
 • Pepadhet910/km2 (2,400/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanKajawèn, Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Situs wèbwww.sragen.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sragèn (Jawa: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦿꦒꦺꦤ꧀) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Sragèn iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar.

Wates Tlatah[besut | besut sumber]

  1. Sisih lor: Kabupatèn Grobogan lan Kabupatèn Boyalali
  2. Sisih wétan: Provinsi Jawa Wétan
  3. Sisih kidul: Kabupatèn Karanganyar lan Kabupatèn Boyalali
  4. Sisih kulon: Kabupatèn Boyalali

Géografi[besut | besut sumber]

Panggonané antarané 7°15'-7°30' lintang kidul lan 110°45'-111°10' bujur wétan. Pernahé kabupatèn iki ana ing lembah daérah ilèkan Kali Bengawan Sala kang mili menyang wétan. Sabagèan gedhé wewengkon ing kabupatèn iki ya iku dhataran cendhèk antarané 70-480 mèter ing dhuwur permukaan banyu segara. Sisih lor ya iku perbukitan, pérangan saka rangkèan Pagunungan Kendeng. Sawatara sabagèan cilik wilayah kidul ya iku perbukitan suku Gunung Lawu.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sragèn ketata saking 20 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Sragèn yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]