Kutha Salatiga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Motto: "Çrir Astu Swasti Prajabhyah"
Locator kota salatiga.gif
Dina Dadi:
Walikutha: John Manoppo, S.H.
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

17,87 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

176.000
+/- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Salatiga iku salah satunggiling kitha ing Jawi Tengah, Indonésia. Kitha ingkang dipunubengi déning Kabupatèn Semarang punika, dumunung wonten ing sangandhaping redi Merbabu. Wonten mriki inggih papanipun Universitas Kristen Satya Wacana salah sawijining Universitas swasta ingkang misuwur wonten ing Jawi Tengah. Salatiga anggadhahi slogan: "Hati Beriman". Frase iki cekakan saka sehat, tertib, bersih, indah, aman.

Geografis[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kitha Salatiga katata ing 4 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Salatiga inggih punika:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jawi[besut | besut sumber]

Jawa Tengah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Salatiga&oldid=1046203"