Universitas Kristen Satya Wacana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Universitas Kristen Satya Wacana
LogoUKSW.jpg
Diadegaké 30 November 1956
Rèktor Prof. Dr. Kris Herawan Timotius
Lokasi Jl. Diponegoro 52-60 Salatiga 50711, Salatiga, Jawa Tengah
Situs web http://www.uksw.edu

Universitas Kristen Satya Wacana (UKSW) utawa dikenal uga minangka Satya Wacana Christian University (SWCU) iku universitas swasta misuwur ing Indonésia sing dumunung ing Salatiga, Jawa Tengah. "Satya Wacana" asalé saka basa Sangskerta, sing tegesé "Setia marang Firman Tuhan".

Universitas sing diadegaké tanggal 30 November 1956 iki, didhukung déning 18 Sinode Gereja ing Jawa, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Maluku, Irian Jaya, Bali, Nusa Tenggara Barat, lan Nusa Tenggara Wétan. Program-program sing disadiyakaké déning UKSW sarta jenjangé antara liya:

A. Lembaga Kristen

  1. United Board of Christian Education in Asia (UBCHEA)
  2. Evangelical Lutheran Church in America (ELCA)
  3. International Christian Scholarship Program (ICSF)
  4. Ecumenical Scholarship Program (ESP)
  5. Mennonite Central Committee (MCC)
  6. Presbyterian Church America (PC-USA)
  7. United Church of Christ (UCC)
  8. Uniting Churches in the Netherlands (UCN)
  9. Association of Christian Universities and Colleges in Asia (ACUCA)

B. Institusi Pandhidhikan

  1. Griffith University, Australia
  2. Vrije Universiteit of Amsterdam, Walanda (VUA)
  3. The Amsterdam Faculty of Education, Amsterdam (EFA)
  4. St Olaf College, USA
  5. The University of Western Sydney
  6. Beloit College, USA
  7. Christelijke Hogeschool in Netherland (CHN)
  8. Kwansei Gakuin University, Jepang (KGU)
  9. Sydney University, Australia
  10. Passau University, Germany
  11. Hyogo University Mobility in Asia and the Pacific
  12. Ateneo de Manila University, Philippines

Pranala luar[sunting | besut sumber]