Universitas Kristen Satya Wacana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Kristen Satya Wacana
LogoUKSW.jpg
RèktorProf. Dr. Kris Herawan Timotius
LokasiJl. Diponegoro 52-60 Salatiga 50711, Salatiga, Jawa Tengah
Situs webhttp://www.uksw.edu

Universitas Kristen Satya Wacana (UKSW) utawa dikenal uga minangka Satya Wacana Christian University (SWCU) iku universitas swasta misuwur ing Indonésia sing dumunung ing Salatiga, Jawa Tengah. "Satya Wacana" asalé saka basa Sangskerta, sing tegesé "Setia marang Firman Tuhan".

Universitas sing diadegaké tanggal 30 November 1956 iki, dijurung déning 18 Sinode Gréja ing Jawa, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Maluku, Irian Jaya, Bali, Nusa Tenggara Barat, lan Nusa Tenggara Wétan. Program-program sing disadiyakaké déning UKSW sarta jenjangé antarané:

A. Lembaga Kristen

  1. United Board of Christian Education in Asia (UBCHEA)
  2. Evangelical Lutheran Church in America (ELCA)
  3. International Christian Scholarship Program (ICSF)
  4. Ecumenical Scholarship Program (ESP)
  5. Mennonite Central Committee (MCC)
  6. Presbyterian Church America (PC-USA)
  7. United Church of Christ (UCC)
  8. Uniting Churches in the Netherlands (UCN)
  9. Association of Christian Universities and Colleges in Asia (ACUCA)

B. Institusi Pandhidhikan

  1. Griffith University, Australia
  2. Vrije Universiteit of Amsterdam, Walanda (VUA)
  3. The Amsterdam Faculty of Education, Amsterdam (EFA)
  4. St Olaf College, USA
  5. The University of Western Sydney
  6. Beloit College, USA
  7. Christelijke Hogeschool in Netherland (CHN)
  8. Kwansei Gakuin University, Jepang (KGU)
  9. Sydney University, Australia
  10. Passau University, Germany
  11. Hyogo University Mobility in Asia and the Pacific
  12. Ateneo de Manila University, Philippines

Pranala njaba[besut | besut sumber]