Psikologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Psikologi (saka basa Yunani: psyche = jiwa lan logos = ngèlmu) yaiku ngèlmu kang ana gandhèng cénèngé karo prosès-prosès mèntal, ya normal utawa abnormal lan pangaruhé ing sipating wong urip. Teges liyané yaiku ngèlmu prakara tandha-tandha lan kagiyatan-kagiyatan jiwa. Ngèlmu iki akèhé nyinaoni prakara-prakara iku ing manungsa, sanadyan sipating sato kéwan uga ana kang nyinaoni.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial