Psikologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Psikologi (saka basa Yunani: psyche = jiwa lan logos = ngèlmu) ya iku ngèlmu sing ana gandhèng cénèngé karo prosès-prosès mèntal, ya normal utawa abnormal lan pangaruhé ing sipating wong urip. Teges liyané ya iku ngèlmu prakara gejala lan kagiyatan-kagiyatan jiwa. Ngèlmu iki akèhé nyinaoni prakara-prakara iku ing manungsa, sanadyan sipating sato kéwan uga ana sing nyinaoni.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial