Kabupatèn Tegal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Tegal
Kabupatèn
Lambang Tegal.jpg
Lambang
Sesanti: Tegal Bahari (Bersih, aman, hijau, asri, rapi, dan indah)[1]
Barkas:Locator kabupatèn tegal.svg
Pernahé Tegal ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Dina dadi28 Juli 1988[2]
Kutha krajanSlawi
Pamaréntahan
 • BupatiAgus Riyanto
Laladan
 • Gunggung901,52 km2 (348,08 sq mi)
Cacah warga (2003)
 • Gunggung1,432,000
 • Pepadhet1,600/km2 (4,100/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Situs wèbwww.tegal.go.id

Kabupatèn Tegal iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Slawi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 901,52 km² utawa hèktar.Kanyata potensi wisatané akeh, ora mung kesohor saté tegalé thok.

Wates Tlatah[besut | besut sumber]

  1. Sisih lor: Laut Jawa lan Kutha Tegal
  2. Sisih wétan: Kabupatèn Pemalang lan Kabupatèn Purbalingga
  3. Sisih kidul: Kabupatèn Brebes lan Kabupatèn Banyumas
  4. Sisih kulon: Kabupatèn Brebes lan Kutha Tegal

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tegal ana ing lor-kulon Provinsi Jawa Tengah, panggonané antarané 108°57'6"–109°21'30" bujur wétan lan 6°02'41"–7°15'30" lintang kidul. Wewengkon iki stratègis ana ing dalan Semarang-Tegal-Cirebon lan Semarang-Tegal-Purwokerto lan Cilacap, sarta fasilitas plabuhan ing Kutha Tegal. Sisih lor Kabupatèn Tegal ya iku dhataran cendhèk. Sawatara ing sisih kidul ya iku pagunungan, kanthi puncaké Gunung Slamet (3.428 mèter). Ing pawatesan karo Kabupatèn Pemalang, ana rangkèan perbukitan terjal lan kali gedhé kang mili, yaiku Kali Gung lan Kali Erang.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tegal ketata saking 18 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Tegal yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]