Kabupatèn Temanggung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Temanggung
كابوڤاتين تماڠڮوڠ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦼꦩꦁꦒꦸꦁ
Kabupatèn
Lambang Kabupatèn Temanggung
Lambang
Sesanti: TEMANGGUNG BERSENYUM
(Bersatu untuk Maju dan Sejahtera)
Locator kabupaten temanggung.png
Pernahé Temanggung ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Kutha krajanTemanggung
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. Hasyim Afandi[1]
 • Wakil BupatiBudiarto, Ir. H., MT[2]
Laladan
 • Gunggung870,25 km2 (336,01 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung696,000
 • Pepadhet800/km2 (2,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Situs wèbwww.temanggung.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Temanggung iku kabupatèn ing Jawa Tengah. Kutha Temanggung iku kutha krajané kabupatèn iki. Jembaré wewengkon kabupatèn iki ± 870,25 km² utawa 87.025 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kendhal ing sisih lor, Kabupatèn Semarang ing sisih wétan, Kabupatèn Magelang ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Wanasaba ing sisih kulon.

Géografi[besut | besut sumber]

Sebagian gedhé wewengkon Kabupatèn Temanggung wujud dhataran dhuwur lan pagunungan, yaiku péranganing rangkéan Dataran Dhuwur Dièng. Ing tapel wates karo Kabupatèn Wanasaba dumunung Gunung Sindara lan Gunung Sumbing. Temanggung dumunung ing dalan provinsi sing ngubungaké Semarang-Purwakerta. Jalur Parakan-Welèri ngubungaké Temanggung karo jalur Pantura.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Temanggung ketata saking 20 kacamatan, yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]