Kabupatèn Temanggung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Temanggung
Lambang Kabupaten Temanggung.png
Lambang Temanggung
Sesanti: "TEMANGGUNG BERSENYUM (Bersatu untuk Maju dan Sejahtera)"
Locator kabupaten temanggung.png
Dina Dadi:10 Novèmber 1834[1]
Kutha krajan:Temanggung
Bupati:Drs. Hasyim Afandi[2]
Wakil Bupati:Budiarto, Ir. H., MT[3]
Jembar
 -Total:

870,25 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-696.000 (2003)
+/-800 jiwa / km²
Suku Bangsa:wong Jawa
Agama:Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Temanggung iku kabupatèn ing Jawa Tengah. Kutha Temanggung iku kutha krajané kabupatèn iki. Jembaré wewengkon kabupatèn iki ± 870,25 km² utawa 87.025 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kendhal ing sisih lor, Kabupatèn Semarang ing sisih wétan, Kabupatèn Magelang ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Wanasaba ing sisih kulon.

Géografi[besut | besut sumber]

Sebagian gedhé wewengkon Kabupatèn Temanggung wujud dhataran dhuwur lan pagunungan, ya iku péranganing rangkéan Dataran Dhuwur Dièng. Ing tapel wates karo Kabupatèn Wanasaba dumunung Gunung Sindara lan Gunung Sumbing. Temanggung dumunung ing dalan provinsi sing ngubungaké Semarang-Purwakerta. Jalur Parakan-Welèri ngubungaké Temanggung karo jalur Pantura.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Temanggung ketata saking 20 kacamatan, ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]