Kabupatèn Temanggung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Temanggung
Lambang Temanggung.jpg
Lambang Temanggung
Motto: "TEMANGGUNG BERSENYUM (Bersatu untuk Maju dan Sejahtera)"
Gambar:Locator kabupatèn temanggung.png
Dina Dadi: 10 Nopember 1834[1]
Kutha krajan: Temanggung
Bupati: Drs. Hasyim Afandi[2]
Wakil Bupati: Budiarto, Ir. H., MT[3]
Jembar
 - Total:

870,25 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

20 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 696.000 (2003)
+/- 800 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Temanggung iku kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisih wétan, kutha Temanggung iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 870,25 km² utawa 87.025 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kendhal ing sisih lor, Kabupatèn Semarang ing sisih wétan, Kabupatèn Magelang ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Wanasaba ing sisih kulon.

Geografis[besut | besut sumber]

Sebagian gedhé wewengkon Kabupatèn Temanggung arupa dhataran dhuwur lan pagunungan, ya iku bagéyan saka rangkéan Dataran Dhuwur Dièng. Ing tapel wates karo Kabupatèn Wanasaba dumunung Gunung Sindara lan Gunung Sumbing. Temanggung dumunung ing dalan propinsi sing ngubungaké Semarang-Purwakerta. Jalur Parakan-Welèri ngubungaké Temanggung karo jalur Pantura.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Temanggung ketata saking 20 kacamatan, ya iku:

Mangga kapurih ugi mriksani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]