Temanggung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Temanggung inggih punika ibukitha Kabupatèn Temanggung, Provinsi: Jawi Tengah, Indonésia. Ugi dipunjuluki 'Kitha Gunung kembar' awit jumeneng wonten ing antawisipun gunung Sindara lan Sumbing. Hawanipun asrep lan kahananipun taksih asri lan subur. Amargi hawa asrep punika kathah warga ingkang nanem sata, saéngga Temanggung kawentar saking asilipun sata ingkang langsung dipunèkspor dhumateng Bremen Jerman. Sata asli saking Temanggung inggih punika sata srinthil. Satanipun gadhah raos ingkang bènten kaliyan sata-sata sanèsipun. reginipun ugi langkung awis. Kabupatèn Temanggung gadhah semboyan "Swadhaya Bumi Pala".

Uga delengen[besut | besut sumber]