Kabupatèn Boyalali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Bayalali)
Jump to navigation Jump to search
Boyolali
كَبُڤَتَينْ بَويَولَلِ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦺꦴꦪꦭꦭꦶ
Kabupatèn
Lambang Kabupatén Boyolali
Lambang
Sesanti: Boyolali Tersenyum
(Tertib, Elok, Rapi, Sehat, Nyaman untuk Masyarakat)
Locator kabupaten boyolali.gif
Pernahé Boyolali ing Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kutha krajan Boyalali
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. Seno Samodro
Laladan
 • Gunggung 1.015,10 km2 (0.39.193 sq mi)
Cacah warga (Sensus 2010)
 • Gunggung 930.531
 • Pepadhet 920/km2 (2,400/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 0276
Situs wèb www.boyolali.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Boyalali (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦺꦴꦪꦭꦭꦶ, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَويَولَلِ), (cara Indonésia: Kabupatèn Boyolali), iku Kabupatén ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Boyalali iku kutha krajan kabupaténe. Boyalali saka sasanti boya (aja) lan lali, kang ateges aja lali. Bisa uga Boyalali saka tembung bhaya (bebaya) lan lali, kang ateges bebaya (wis) lali, utawa lali marang bebaya.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Boyalali katata saka 19 Kacamatan, ya iku:

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Tengah