Parembugan:Kabupatèn Boyalali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Éjaan[besut sumber]

Kira-kira tlatah iki ing basa Jawa panulisané Boyalali utawa Bayalali ya? Meursault2004ngobrol 6 Juni 2012 15.05 (UTC)

Miturut tembung aneng lambang kang diresmiake 17 Juni 1968, katulis: BOJA-LALI Tegese aja lali. http://www.boyolalikab.go.id/?hlm=4 http://id.wikipedia.org/wiki/Boyolali OdyDasangobrol 23 Juni 2012 15.05 (UTC)

Matur nuwun. Nanging ing tradhisi panulisan Jawa kepriyé? Apa pancèn mengkono, apa iki jarwadhosok? Mengko takgolèkané manèh. Salam. Meursault2004ngobrol 23 Juni 2012 17.08 (UTC)
Sampun limang taun, kayane jeneng Boyolali sing dinggo nganggo dhedhasar jeneng sing ana ing logo resmi Pemda, utawa Lambang Kabupaten Boyolali, tapi kanthi pangeja saiki, yaiku: Boyalali.
http://www.boyolali.go.id/makna-lambang/ (pranala sing sadurunge wis ora valid)
"Lambang Daerah Kabupaten Boyolali ditetapkan dalam Peraturan Daerah Nomor 1 Tahun 1968. tanggal 17 Juni 1968."
"8. Sasanti Kata ditulis dengan huruf latin berwarna merah diatas pita putih dalam bahasa Jawa yang berbunyi 'BOYA-LALI'. Boya berarti tidak, lali berarti lupa."
"9. Sesanti kata Boyolali mengandung maksud bahwa para pelaku pemerintahan dalam menjalankan tugas dan wewenangnya selalu waspada, demikian juga rakyat selalu patuh, taat dan penuh kewaspadaan dalam melaksanakan kewajibannya. Sedangkan Boyolali adalah nama daerah kabupaten Boyolali."
Odydasa (rembugan) 18 Sèptèmber 2017 02.01 (UTC)

Ana salah sijining Kecamatan neng Boyolali, sing arane Sela, dudu Sèla, sing dununge ana sela-selaning Merapi Merbabu. Jeneng Sela kuwi ora ana sangkut paute karo Ki Ageng Sèla, priayi sing diagungke neng Sela yaiku Ki Hajar Saloka, sing sok-sok asmane diwaca Selaka. Saka kono uga bisa dadi arane jeneng Sela. Miturut crita warga, Ki Hajar Saloka iku ana ing jamane Ki Ageng Pantaran (sing mbangun Masjid Pantaran sing sepantaran karo Masjid Demak). Odydasa (rembugan) 18 Sèptèmber 2017 02.20 (UTC)

Matur nuwun @Odydasa. Saiki pinuju didandani éjaané: Bayalali/Boyolali -> Boyalali, ugi Séla/Sèla -> Sela. Manawa ana klèru manèh, bisa ditulis ing kaca parembugan artikelé sing gegayutan. Nuwun Wirjadisastra (rembugan) 18 Sèptèmber 2017 05.06 (UTC)