Kutha Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Motto: "Kutha Batik" (Bersih, Aman, Tertib, Indah lan Komunikatif)
Locator kabupatèn pekalongan.png
Dina Dadi:
Walikutha: Dr. Basyir Akhmad
Wakil Walikutha: H. Abu Almafachir
Jembar
 - Total:

17,55 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 250.000
+/- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kutha Pekalongan iku kutha ing Jawa Tengah, lokasiné ing pantura. Jembar wewengkon kutha iki ± 17,55 km² utawa 4.486 hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Pekalongan ketata saking 4 kacamatan, 46 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pekalongan ya iku:

Seni lan Budaya[besut | besut sumber]

Jinis-jinis kesenian ing Pekalongan meh padha karo laladan Jawa Tengah liyane sing umume kayatha sintren, simtudorror lan liyane. Neng Pekalongan uga ana upacara adat khas Pekalongan ya iku krapyakan utawa lopisan.

Bathik Jawa Hokokai Tulis gawéan Pekalongan

Plesiran lan panganan[besut | besut sumber]

Legenda lan mitos[besut | besut sumber]

Akeh carita-carita rakyat, legenda uga mitos sing urip lan dipercaya dadi bagian sajarah masyarakat Pekalongan antarane legenda Ratu Segara Lor utawa Dewi Lanjar utawa Dewi Rara Kuning uga legenda Joko Bau, Peperangan 3 dina lan liyane.

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Tengah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pekalongan&oldid=1102407"