Kutha Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Kutha Pekalongan
كوڟا ڤكالوڠان
ꦏꦸꦛꦥꦼꦏꦭꦺꦴꦁꦔꦤ꧀
Kutha
Lambang Kota Pekalongan
Lambang
Sesanti: Kutha Batik
(Bersih, Aman Tertib, Indah, lan Komunikatif)
Locator kota pekalongan.gif
Pernahé Kutha Pekalongan ing Jawa Tengah
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
Pamaréntahan
 • WalikuthaH. Achmad Alf Arslan Djunaid, S.E.
 • Wakil WalikuthaH. M. Saelany Machfudz
Laladan
 • Gunggung17,55 km2 (6,78 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung250,00
 • Pepadhet1,400/km2 (3,700/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanKajawèn, Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Situs wèbwww.kotapekalongan.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Pekalongan iku kutha ing Jawa Tengah, pernahé ing pantura. Jembar wewengkon kutha iki ± 17,55 km² utawa 4.486 hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pekalongan ketata saking 4 kacamatan, 46 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pekalongan yaiku:

Kagunan lan Budaya[besut | besut sumber]

Jinis-jinis kesenian ing Pekalongan meh padha karo laladan Jawa Tengah liyané sing lumrahé kayatha sintren, simtudorror lan liyané. Ing Pekalongan uga ana upacara adat kas Pekalongan yaiku krapyakan utawa lopisan.

Bathik Jawa Hokokai Tulis gawéan Pekalongan

Plesiran lan panganan[besut | besut sumber]

Legenda lan mitos[besut | besut sumber]

Akeh carita-carita rakyat, legenda uga mitos sing urip lan dipercaya dadi pérangan sajarah masarakat Pekalongan antarané legenda Ratu Segara Lor utawa Dewi Lanjar utawa Dewi Rara Kuning uga legenda Joko Bau, Peperangan 3 dina lan liyané.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Tengah