Kutha Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Sesanti: "Kutha Batik" (Bersih, Aman, Tertib, Indah lan Komunikatif)
Locator kutha pekalongan.gif
Dina Dadi:
Walikutha: H. Achmad Alf Arslan Djunaid, S.E. 
Wakil Walikutha: H. M. Saelany Machfudz
Jembar
 - Total:

17,55 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 250.000
+/- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kutha Pekalongan iku kutha ing Jawa Tengah, pernahé ing pantura. Jembar wewengkon kutha iki ± 17,55 km² utawa 4.486 hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pekalongan ketata saking 4 kacamatan, 46 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pekalongan ya iku:

Seni lan Budaya[besut | besut sumber]

Jinis-jinis kesenian ing Pekalongan meh padha karo laladan Jawa Tengah liyané sing lumrahé kayatha sintren, simtudorror lan liyané. Neng Pekalongan uga ana upacara adat kas Pekalongan ya iku krapyakan utawa lopisan.

Bathik Jawa Hokokai Tulis gawéan Pekalongan

Plesiran lan panganan[besut | besut sumber]

Legenda lan mitos[besut | besut sumber]

Akeh carita-carita rakyat, legenda uga mitos sing urip lan dipercaya dadi pérangan sajarah masarakat Pekalongan antarané legenda Ratu Segara Lor utawa Dewi Lanjar utawa Dewi Rara Kuning uga legenda Joko Bau, Peperangan 3 dina lan liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Tengah