Legenda

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Prakata[besut | besut sumber]

Legenda iku asal tembunge saking basa Latin: "legere" sing maknane "ngumpulaken utawa maca". Legenda umume carita-carita jaman mbiyen sing angel digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi ora mung sing nyritake kedaden, enggon utawa tokoh jaman mbiyen, ning uga kedaden/tokoh jaman saiki sing bener-bener kedaden utawa tokoh iku langka bandingane.

Legenda-Legenda Tanah Jawa[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Legenda&oldid=955828"