Legenda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Legenda iku asal tembunge saking basa Latin: "legere" kang tegesé "ngumpulaken utawa maca". Legenda racaké carita-carita jaman mbiyèn kang angèl digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi ora mung kang nyritake kedaden, enggon utawa tokoh jaman mbiyen, ning uga kedaden/tokoh jaman saiki kang bener-bener kedaden utawa tokoh iku langka bandingane.

Legenda-Legenda Tanah Jawa[besut | besut sumber]