Legenda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Legenda iku asal tembunge saking basa Latin: "legere" sing tegesé "ngumpulaken utawa maca". Legenda racaké carita-carita jaman mbiyèn sing angèl digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi ora mung sing nyritake kedaden, enggon utawa tokoh jaman mbiyen, ning uga kedaden/tokoh jaman saiki sing bener-bener kedaden utawa tokoh iku langka bandingane.

Legenda-Legenda Tanah Jawa[besut | besut sumber]