Batik Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Batik Pekalongan ing dalem mangsa saiki misurup ing sekabehane masarakat kang ana ing Indonesia, masio masarakat ing jabane Indonesia. Siji prakara ingkang gawé bathik Pekalongan misurup ya iku motife [1] kang béda saka bathik gawéan daerah liya. Ing anggoné masarakat, motif bathik Pekalongan luwih padhang dan warna-warni, prakara iki disebabake motif bathik Pekalongan akèh dipunprabawai anané daerah pasisir. Salah sijiné motif kang kaloka ya iku motif jlamprangan, ya iku motif bathik kang geometris lan olèh prabawa saka nagara Arab.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Motif Batik Pekalongan, Diunduh nalika surya 27 Maret 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]