Batik Pekalongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Batik Pekalongan ing dalem mangsa saiki misurup ing sekabehane masarakat kang ana ing Indonesia, masio masarakat ing jabane Indonesia. Siji perkara ingkang gawé batik Pekalongan misurup ya iku motife [1] kang béda saka batik gawéan daerah liya. Ing anggoné masarakat, motif batik Pekalongan luwih padhang dan warna-werni, perkara iki disebabake motif batik Pekalongan akèh dipunprabawai anané daerah pasisir. Salah sijiné motif kang kaloka ya iku motif jlamprangan, yaitu motif batik kang geometris lan olèh prabawa saka nagara Arab.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Motif Batik Pekalongan, Diunduh nalika surya 27 Maret 2016.

Pranala njaba[besut | besut sumber]