Pantura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
jalur pantura

Pantura utawa Jalur Jalan Pantai Utara yaiku ruas dalan sing jèjèr karo garis pantai ing bagian lor Pulau Jawa, Pantura ngehubungaké kota-kota ana ing 4 propinsi (Banten, jawa Barat, Jawa Tengah, lan Jawa Timur) kayata : Cilegon, Tangerang, Bekasi, Cirebon, Tegal, Pekalongan, Semarang, Demak, Kudus, Pati, Rembang, Tuban, Surabaya, Pasuruan, Probolinggo, lan Banyuwangi.[1] paling kulon diwatesi Pelabuhan Merak, kang ngahubungké karo Pelabuhan Bakauheni ing Pulo Sumatra. paling wétan diwatesi Pelabuhan Ketapang, kang ngahubungké karo Pelabuhan Gilimanuk ing Pulo Bali. Ing Pantura ora mung jalan Arteri wae, ana uga dalan tol ing Pantura :

Dalan kang total dawane 1.161,47 KM iki dibangun masa pemerintah Daendels taun 1808-an. Tujuan agawe jalur iku kanggo mertahanke Pulau Jawa saking serbuan Inggris. Era Napoleon, Belanda dakalahke Perancis lan iseh perang karo Inggris. Jalur iki pancen anduweni signifikansi duwur banget lan uga dadi urat nadi utama transportasi ana ing darat, amergo saben dino dilewati 20.000-70.000 kendaraan. Apa meneh yen wayah arep Lebaran idul fitri, arus mudik ngalimpah ruah saka kulon maring wetan. [3]


Cathethan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) pantura(dipunundhuh tanggal 30 juni 2012)
  2. ^ (id)jalur pantura(dipunundhuh tanggal 30 juni 2012)
  3. ^ (id) jalan pantura(dipunundhuh tanggal 30 juni 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pantura&oldid=834044"