Kabupatèn Karawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Karawang
Reynan-Karawang-emblem.jpg
Lambang Karawang
Sesanti: ""
300px
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Pedhes
Bupati: H. Dadang S. Muchtar
Wakil Bupati: Hj. Eli Amalia Priyatna
Jembar
 -Total:

1.737,30 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

29 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.940.000 (2003)
+/-1.116 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kabupatèn Karawang iku kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.737,30 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Karawang ketata saking 29 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon