Kutha Bekasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bekasi
Lambang Kota Bekasi.jpg
Lambang Kutha Bekasi
Motto: ""
Locator kota bekasi.png
Dina Dadi: (1997-03-14) 14 Maret 1997 (umur 19)
Walikutha: H. Akhmad Zurfaih
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

210,49 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

12 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.932.000 (2003)
+/- 9.178 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Betawi, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kutha Bekasi iku salahsiji kutha ing propinsi Jawa Kulon. Jembar wewengkon kutha iki ± 210,49 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Bekasi ketata saking 12 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Bantar Gebang
  2. Kacamatan Bekasi Barat
  3. Kacamatan Bekasi Selatan
  4. Kacamatan Bekasi Timur
  5. Kacamatan Bekasi Utara
  6. Kacamatan Jatiasih
  7. Kacamatan Jatisampurna
  8. Kacamatan Medan Satria
  9. Kacamatan Mustika Jaya
  10. Kacamatan Pondok Gede
  11. Kacamatan Pondok Melati
  12. Kacamatan Rawa Lumbu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bekasi
Kutha Bekasi
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bekasi&oldid=1049880"