Menyang kontèn

Basa Batawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Batawi
Basè Betawi, Basa Betawi, Omong Betawi
Dituturaké ing Indonesia
Wilayah Jakarta
Gunggung panutur
Rumpun basa Kreol Melayu
  • Batawi
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 bew

Basa Batawi iku basa kang dipituturaké ing Nuswantara. Basa iki dipituturaké ing tlatah Jakarta lan saubengé. Basa Batawi iku bisa éwoning sawijining dhialèk Basa Malayu.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Chaer, Abdul. Folklor Betawi: kebudayaan & kehidupan orang Betawi. ISBN 9786029625691. OCLC 843021310.
  2. Nothofer, Bernd (1995-06). "The History of Jakarta Malay". Oceanic Linguistics. 34 (1): 86. doi:10.2307/3623113. {{cite journal}}: Check date values in: |date= (pitulung)