Basa Malayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Basa Malayu iku paguyuban basa kang dipituturaké ing Nuswantara. Basa Malayu bisa dipérang dadi basa Malaysia lan basa Indonésia. Kajaba iku basa iki bisa dipérang manèh dadi akèh subdhialèk-subdhialèk liyané.

Yèn basa Malayu-Malaysia lan basa Malayu-Indonésia digandhèng, cacahé panembung suda luwih ana 250 yuta jiwa.