Basa Bima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bima
Nggahi Mbojo
Tlatah Sumbawa
Panyatur asli
ora weruh (500.000 ing 1989)[1]
Dhialèk
Kolo
Sangar (Sanggar)
Toloweri
Bima
Mbojo
Mbojo
Sandi basa
ISO 639-3 bhp
Glottolog bima1247[2]

Basa Bima iku sawijining basa Austronésia sing dipituturaké ing sisih wétan pulo Sumbawa Indonésia. Basa Bima dipituturaké déning pendunung Tanjung Sanggar karana basa Papua sing sadurungé dipituturaké ing kono, ya iku basa Tambora punah ing awal abad kaping 19 déné njeblugé Gunung Tambora. Basa Bima uga nduwèni gegayutan marang Basa Sumba kang ana ing pulo Sumba ing sisih kidul-wétan.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ Bima at Ethnologue (ed. ka-18, 2015)
  2. ^ Nordhoff, Sebastian; Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2013). "Bima". Glottolog. Leipzig: Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Bima&oldid=983935"