Basa Bima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Bima
Nggahi Mbojo
Dituturaké ing Sumbawa
Gunggung panutur 500.000
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Mbojo
Kodhe basa
ISO 639-1 None
ISO 639-2
ISO 639-3 bhp

Basa Bima iku siji basa Austronésia kang dicaturaké ing sisih wétan pulo Sumbawa Indonésia. Basa Bima dicaturaké déning pendunung Tanjung Sanggar amarga basa Papua kang sadurungé dicaturaké ing kono, ya iku basa Tambora cures ing awal abad kaping 19 déné njeblugé Gunung Tambora. Basa Bima uga duwé gegayutan marang Basa Sumba kang ana ing pulo Sumba ing sisih kidul-wétan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]