Kulawarga basa Austronésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Austronésia)
Rumpun basa Austronésia
Dipituturaké ing: Taiwan, Asia Kidul-Wétan, Oséania, Madagaskar, Suriname
Cacah Panutur: 400 yuta
Rumpun basa
Klasifikasi:
basa Austronesia

Migraciones austronesias.png

Péta panyebaran rumpun basa Austronésia

Kode Basa
ISO 639-1 map
ISO 639-2 map

Kulawarga basa Austronésia iku werna-werna basa sing dicaturake ing Asia Kidul-Wétan, Madagaskar, lan Oséania. Basa Jawa uga kagolong kulawarga basa Austronésia.

Akèh-akèhé, basa-basa Austronésia ora nduwé cathetan sajarah dawa sing tinulis. Mula, para ahli rekaya gawé gegambaran mula bukaning wujud lam paramasastra sing kawiyak nganti Proto-Austronésia. Prasasti paling tua ana ing basa Cham, ya iku Prasasti Dong Yen Chau. Prasasti iki udakara ditulis ing abad ke-4 Masehi.

Rumpun basa iki diucapaké déning udakara 386 yuta manungsa, jalari dadi basa nomer lima sing paling akèh diujaraké, saburiné Indo-Éropah, Sino-Tibet, Niger-Kongo, lan Afroasiatik. Basa ing kaluwarga basa Austronèsian sing gunggung pangucapé paling akèh languages ya iku Melayu (Indonésia, Malaysia), Jawa, lan basa Pilipna (Tagalog).


Basa Austronesia

Aceh | Bali | Batak | Bugis | Cebuano | Dawan | Dayak | Gayo | Hawaii | Indonesia | Jawa | Lampung | Madura | Maori | Melayu | Minahasa | Madagaskar | Minangkabau | Makssar | Mandar | Nias | Sasak | Sundha | Tetun | Tagalog | Tausug |