Kulawarga basa Austronésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Basa Austronésia)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rumpun basa Austronésia
Dipituturaké ing: Taiwan, Asia Kidul-Wétan, Oséania, Madagaskar, Suriname
Cacah Panutur: 400 yuta
Rumpun basa
Klasifikasi:
basa Austronesia

Migraciones austronesias.png

Péta panyebaran rumpun basa Austronésia

Kode Basa
ISO 639-1 map
ISO 639-2 map

Kulawarga basa Austronésia kuwi werna-werna basa sing dicaturake ing Asia Kidul-Wétan, Madagaskar, lan Oséania. Basa Jawa uga kagolong kulawarga basa Austronésia.

Akèh-akèhé, basa-basa Austronésia ora nduwé cathetan sajarah dawa sing tinulis. Mula, para ahli rekaya gawé gegambaran mula bukaning wujud lam paramasastra sing kawiyak nganti Proto-Austronésia. Prasasti paling tua ana ing basa Cham, yaiku Prasasti Dong Yen Chau. Prasasti iki udakara ditulis ing abad ke-4 Masehi.

Rumpun basa iki diucapaké déning udakara 386 yuta manungsa, jalari dadi basa nomer lima sing paling akèh diujaraké, saburiné Indo-Éropa, Sino-Tibet, Niger-Kongo, lan Afroasiatik. Basa ing kaluwarga basa Austronèsian sing gunggung pangucapé paling akèh languages yaiku Melayu (Indonesia, Malaysia), Jawa, lan basa Pilipna (Tagalog).


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Kulawarga basa

Austronesia | Niger-Kongo | Nilo-Sahara | Afro-Asia | Austro-Asia | Indo-Eropah | Sino-Tibet | Tai-Kadai | Hmong Mien | Sepik-Ramu | Trans Nugini | Maya | Ural | Altai | Dravida | Kreol | Artifisial |


Basa Austronesia

Aceh | Bali | Batak | Bugis | Cebuano | Dawan | Dayak | Gayo | Hawaii | Indonesia | Jawa | Lampung | Madura | Maori | Melayu | Minahasa | Madagaskar | Minangkabau | Makssar | Mandar | Nias | Sasak | Sundha | Tetun | Tagalog | Tausug |